Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
86
Utgivningsdatum
2012-11-01
Förlag
Kartago Förlag
Dimensioner
260 x 195 x 8 mm
Vikt
300 g
SAB
uHci
ISBN
9789187057038
Felix och tidsmaskinen (häftad)

Felix och tidsmaskinen

(9 röster)
Häftad Svenska, 2012-11-01
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
 

Felix är en av de allra första svenska strippserierna i svensk dagspress. Serien skapades 1967 av Jan Lööf som ritade den fram till 1973. Serien innehöll en mängd spännande äventyr med inslag av science fiction, bovjakter, djungeläventyr och uppfinningar. Här finns mycket av den värld som vi har blivit bekanta med via Jan Lööfs barnböcker.

 

För första gången presenteras Felix här i färg, till viss del är serien nytecknad och omdisponerad. Serien skapades på sin tid under stor tidspress och Jan Lööf menar att det finns något positivt med detta: "Istället för ändra i replikerna i det oändliga tvingas man använda de första meningarna som dyker upp i skallen. Då uppstår ett slags naturligt tilltal som faktiskt håller vid omläsning."

 

I Felix och tidsmaskinen möter Felix en märklig Professor Propp som uppfunnit en tidsmaskin som har en jättelik robot som medhjälpare. Felix och professorn reser tillbaka 2300 år i tiden och hamnar i antikens Grekland. Roboten som ska assistera vid tidsmaskinen fångas in av två bovar. Tjuvarna använder tidsmaskinen till att stjäla pengar samtidigt som Felix och professorn har sålts som galärslavar till härskaren Leonides. De lyckas fly och blir hjälpta av pelarhelgonet Simon och hamnar tillslut i huvudet på kolossen av Rhodos där vetenskapsmannen Telepathos bor. Tillsammans konstruerar de den allra första flygmaskinen. När de återvänder till modern tid bestämmer de sig för att starta en cirkus och reser till forntiden för att fånga en Tyrannosaurus Rex till cirkusen och kommer till slut hem med ett skräcködleägg och dessutom en vildman som visar sig vara en av de första människorna.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Felix och tidsmaskinen
  2. +
  3. Felix och det stora upproret

De som köpt den här boken har ofta också köpt Felix och det stora upproret av Jan Lööf (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Felix och tidsmaskinen