Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2013-05-02
Förlag
Frank förlag
ISBN
9789187059391
Charlotte Hassel (e-bok)

Charlotte Hassel (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-05-02
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Charlotte Hassel är sjukt underhållande. Stora frasande klänningar, intriger smidda i Gamla Stans mörka krokiga gränder, passionerad kärlek, hästskjutsar och pudrade peruker jag älskar ju sånt.
Calliope Books

Familjer splittras, kärleken förenar. Det är en stilsäker saga med hästskjutsar, spektakulära klänningar, kurtisaner och en klarblå himmel som sträcker ut sig.
M-magasin

Charlotte Hassel är hemligt förlovad med sin stora kärlek den unge adelsmannen Axel Gyllenstierna, men då hon en natt under dramatiska omständigheter tvingas fly och lämna landet skiljs de åt. Först tretton år senare, 1771, ses de igen på en bal på Stockholms slott. Charlotte, som numera är bosatt på ett gods i England, har nåtts av ett oroväckande bud och motvilligt begett sig tillbaka till Sverige. Väl där får hon åter bekanta sig med de människor hon en gång lämnat.
För Axel, som aldrig kunnat glömma sin första kärlek, ger det oväntade mötet upphov
till en rad frågor. Sammanstötningen blir lika smärtsam för Charlotte, som nu långsamt inser vad
hon har gått miste om.
Från sitt nya hemland har Charlotte kunnat följa hur hennes familjs liv slagits i spillror, även om brevkontakten varit sparsam. Dessutom pågår en maktkamp i Sverige då kung Adolf Fredrik avlidit och kronprins Gustav befinner sig i Paris. Charlotte beslutar sig för att försöka hjälpa sin familj att återfå Hasselgården, men hon upptäcker snart att det finns starka makter i Stockholms societet som motarbetar henne.
Charlotte Hassel är en begåvad, fängslande, kärleksroman om en ung kvinnas utveckling
och väg till att finna kärleken.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Skybäck Frida

  • Bokhandeln på Riverside Drive

    Skybäck Frida

    Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt et...

  • Midnattssol

    Skybäck Frida

    Frida Skybäck fångar 1800-talet! Ett engagerande drama om kärlek och systerskap. Äntligen kommer den tredje fristående delen i Frida Skybäcks uppskattade romanserie om systrarna Stiernfors! I Midnattssol möter vi återigen de tre systrarna i 1800-t...

Bloggat om Charlotte Hassel