Arkitektens handbok 2014 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2014-01-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
230 x 140 x 20 mm
Vikt
735 g
SAB
Ic,Ppba
ISBN
9789187079030
Arkitektens handbok 2014 (häftad)

Arkitektens handbok 2014

(4 röster)
Häftad Svenska, 2014-01-29

Slutsåld

2014 års utgåva är mer omfattande än någonsin.
Den är reviderad och kompletterad på en rad områden, med ambitionen att bli ännu tydligare än tidigare kring funktionsmått, brandbestämmelser, detaljplane- och bygglovsprocesserna, m.m. Boken är dessutom uppdaterad med anledning av ändringar i aktuell lagstiftning, bland annat om definitionen av våning. Nya texter om proportioneringssystem, valv och kupoler, fogtyper vid murning, putstyper samt råd om lämpliga ritningsskalor har kommit till, liksom ett nyritat uppslag om dörrars måttsättning.

Grundidén i denna sjätte utgåva av Arkitektens handbok är den samma som tidigare år: en sammanställning av de basfakta arkitekten och byggandet behöver. Man kan inte rita hus efter denna bok, men den ger basinformationen och är ett utmärkt praktiskt hjälpmedel att snabbare nå mer uttömmande kunskapskällor.

Handboken är systematiserad och illustrerad på ett sätt som är enkelt att hantera samt innehåller ett fylligt register med begreppsförklaringar. Boken är lika användbar på skrivbordet och vid datorn som ute på fältet stor nog för att innehålla det mesta man behöver, liten nog att få plats i fickan. Boken är framtagen både för arkitekter och alla andra i byggprocessen, som tekniska konsulter, ingenjörer, förvaltare och andra som upprättar, tolkar eller kommer i kontakt med ritningar och andra byggbeskrivningar.

Boken är skriven och illustrerad av arkitekterna (SAR/MSA) Anders Bodin, Jacob Hidemark, Martin Stintzing och Sven Nyström.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Arkitektens handbok 2014