Det delade Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2019-11-13
Upplaga
1
Förlag
Bernhards förlag
Dimensioner
210 x 148 x 17 mm
Vikt
555 g
SAB
Hc
ISBN
9789187085130
Det delade Sverige (inbunden)

Det delade Sverige

Inbunden Svenska, 2019-11-13
307
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Den unge Rickard och hans kamrater Gösta, Sigurd och Nils reser från Värmland för att kämpa för demokrati och mot fascismen i den internationella brigaden i spanska inbördeskriget. Under resan möter de Ingrid som också ska till Spanien för att arbeta på ett sjukhus. Väl hemma igen efter flera år som spanienfrivilliga blir de inkallade när andra världskriget bryter ut och de möts av misstänksamhet. Kamraterna blir indragna i olika dramatiska händelser när såväl tyska som brittiska och ryska intressen agerar i Sverige. De konfronteras också med svenska kollaboratörer som Hugo i Hemliga statspolisen som drivs både av ideologisk övertygelse och egen ekonomisk vinning.
Jan Warnqvist är född i Karlstad och romanen "Det delade Sverige" är hans andra bok i ordningen och hans debut som romanförfattare. Han har en gedigen erfarenhet som kemist, men skrivandet har också varit ständigt närvarande, även om det tidigare mest omfattat vetenskapliga artiklar och rapporter, eller som i hans första bok, historiska fakta. Jans ambition med denna bok har också varit att presentera historiska fakta, men med de attribut som kännetecknar romanformatet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det delade Sverige
  2. +
  3. Orden är försenade

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orden är försenade av Jila Mossaed (inbunden).

Köp båda 2 för 524 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan Warnqvist

  • Karlstad Östra station - Bilderna -Historien

    Jan Warnqvist

    Boken om Karlstad Östra station bjuder på en resa genom tid och rum via två st noveller, och bild-och ritningsmaterial från dess invigning 1905 till dess rivning 1971. Händelseutvecklingen för stationen lär vara giltig för många järnvägsstationer ...