Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2015-12-21
Förlag
Axplock
SAB
Hc
ISBN
9789187119675
Vinterbataljon (inbunden)

Vinterbataljon

Inbunden Svenska, 2015-12-21
179
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NOSTALGIA GENERALIS är en generationsroman i fyra delar, som inleds med Den röda kappan, där vi får möta huvudpersonen under 1950- och 1960-talen.

Vinterbataljon är den andra delen av romansviten. Ett år har nu gått efter den unga fästmöns död. Flygbolaget omorganiseras och han mister sin anställning som flygstyrman. Äldre piloter skolas om till jetdrift, yngre avskedas och tvingas till lågbetalda uppdrag som bushflygare.
På en tågresa till Norrland möter han en mycket vacker kvinna och uppvaktar henne. Hon inkarnerar dem han förlorade, tar honom till sig och blir hans hustru. En tidigare ansökan om utbildning till armépilot beviljas och familjen, som får ett litet barn, flyttar till havsvillan. Ett erbjudande om att överta en bondgård i norr kommer och havsvillan säljs. Man etablerar sig som jordbrukare och efter den militära flygutbildningen knyts han till ortens fältjägarregemente. Samtidigt börjar han sin akademiska karriär och tar efter några år doktorsexamen.
Vid regementet befordras han till kapten och kommenderas till FN-tjänst i Libanon. Där sprids meddelandet att flera regementen skall läggas ned och han förstår att den militära karriären snart är över.

Lars Skyttner tillhör 60-talets läroverksgeneration. Efter studenten och några år som bland annat arméofficer vidtog hans akademiska karriär. Doktorsexamen och en docentur vid Stockholms Universitet ledde därefter till en professur i systemvetenskap. I dag verkar han som författare och kontrabasist i en symfonisk orkester.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinterbataljon
  2. +
  3. Den röda kappan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den röda kappan av Lars Skyttner (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vinterbataljon