Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2012-07-06
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Idborg, Per (form)
Dimensioner
228 x 150 x 14 mm
Vikt
329 g
SAB
Qblb
ISBN
9789187121043
Världens bästa plats? : platsmarknadsföring, makt och medborgarskap (inbunden)

Världens bästa plats? : platsmarknadsföring, makt och medborgarskap

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2012-07-06
231
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Marknadsföringen av kommuner, regioner och besöksmål har blivit alltmer omfattande. Frågan om hur platser framstår har tillskrivits en allt större betydelse, och har kommit att engagera allt fler beslutsfattare, tjänstemän och experter. I Världens bästa plats? diskuterar kulturgeografen Josefina Syssner några av de utmaningar som följer med denna utveckling. Syssner lyfter fram platsmarknadsföringen i ett nutida politiska sammanhang och lyfter fram dess maktdimensioner. Vilka aktörer skapar och återskapar alla de bilder och berättelser som förs fram i syfte att få en plats att framstå som mer attraktiv. Vad är det som ger dessa aktörer legitimitet, och vilka resurser har de till sitt förfogande? Vilka medborgare syns i de offentliga självbilderna som torgförs, och i vilken mån involveras invånarna i arbetet med att skapa platsens varumärke?

Med teorier om medborgarskap, inkludering och identitet som grund ställer författaren kritiska frågor om de bilder och berättelser som används för att profilera kommuner och regioner. Syssner vidgar också diskussionen till frågeställningar om kärnvärden, värderingar och framtidsvisioner som kommuniceras: Vilka är de visioner som träder fram i idealbilderna som presenteras?

Bokens omedelbara målgrupp utgörs av beslutsfattare, tjänstemän och övriga politiskt intresserade på kommunal och regional nivå. Boken är emellertid också ett bidrag till den svenska akademiska diskussionen om platsmarknadsföring där det saknats insiktsfull svensk litteratur i ämnet. Boken är ett tillskott som kurslitteratur i turismvetenskap, kulturgeografi, media- och kommunikation och andra, närliggande ämnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens bästa plats? : platsmarknadsföring, makt och medborgarskap
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josefina Syssner