Midsommargryning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (422.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Midvintermörker (del 2)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2013-04-12
Förlag
Massolit förlag
ISBN
9789187135286
Midsommargryning (ljudbok)

Midsommargryning Ljudbok

(60 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2013-04-12

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ordet på meddelandeblanketten var klart och tydligt. Midsommargryning.

Året är 2023. När bakfulla svenskar vaknar på midsommardagens morgon är all telefon- och internettrafik bruten och snart börjar flyglarmen att tjuta. I TV och radio meddelar överbefälhavaren att Ryssland inlett nya aggressioner mot Sverige och att den svenska regeringen tvingats avgå.

Är detta en skrämmande upprepning av det för Sverige fatala mellandagskriget 2012? Står Sverige rustat för att möta anfallet eller ska nya landområden gå förlorade? På vems sida står egentligen den svenska militären?

Midsommargryning är den rafflande uppföljaren till Lars Wilderängs säkerhetspolitiska thriller Midvintermörker.

Sagt om boken:

»Midsommargryning fick mig verkligen att tänka efter hur vi skulle hantera om det otänkbara en dag skulle bli verklighet.«
Magnus Ernström, fd. FN-soldat

»Mer än en krigsberättelse, den har fler dimensioner, inte minst säkerhetspolitiskt, försvarspolitiskt och energipolitiskt. Stridsscenerna är realistiska och tempot är högt så det aldrig blir tråkigt.«
Officer i flygvapnet

»Midvintermörker var bra, Midsommargryning är bättre!«
Jägarsoldat
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Midsommargryning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra action (igen!)
  FS, 17 februari 2021

  Minst lika bra som Midvintermörker. Bra action och som vanligt bra uppbyggande av storyn. Gillar Wilderängs upplägg med att följa flera karaktärer i korta avsnitt. Man får snabbt en favorit som man bara längtar till att få läsa vidare om.

 2. Lite tvist!
  -, 24 december 2020

  Lika bra och tänkvärd som förra och med en liten tvist

 3. Aktuella och mycket läsvärda
  Lakeflower, 20 maj 2015

  Alla vi sena 60- och tidiga 70-talister som gjorde värnplikt under sent 80- och tidigt 90-tal läste förmodligen med stor behållning Harry Winters Garbo-trilogi. Det var då. Vi läste om och tränades att möta aggression från Sovietunionen. Sedan föll muren och mycket ändrades. Sveriges försvar tog time-out för att fasa ut omodern utrustning och strategi och därefter fasa in det nya. Tyvärr togs inte det senare steget (infasningen) och Sverige blev sittandes med sitt "enveckasförsvar".

  ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lars Wilderäng