Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2013-11-01
Upplaga
1
Förlag
Massolit Förlag
Översättare
Leif Jacobsen
Originaltitel
The Plum Tree
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
576 g
SAB
Hce
ISBN
9789187135545
Plommonträdet (inbunden)

Plommonträdet

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2013-11-01

Slutsåld

En djupt rörande och mästerligt skriven berättelse om människans motståndskraft och trofasta kärlek.
"Blomma där du är planterad", är rådet Christine Bölz får av sin älskade farmor. Men den sjuttonåriga Christine, som kommer från en fattig tysk familj, vet att det finns en hel värld utanför den lilla by hon är uppväxt i. En värld hon vill uppleva tillsammans med sin älskade Isaac Bauerman, sonen i den rika judiska familj där hon arbetar som tjänsteflicka. Men det är inte bara deras skillnad i ställning som hotar den framtid som Christine och Isaac drömmer om. Snart befinner de sig i en verklighet där lagar och regler förbjuder dem att vara tillsammans. Christine kommer att möta Gestapos vrede och genomgå Dachaus plågor för mannen hon älskar.
Plommonträdet följer en ung tysk kvinna genom kaosets Tyskland under andra världskriget och tiden efteråt. Det är en historia om kärlek och överlevnad, om att berätta sanningen och om att stå upp för sina åsikter.
Ellen Marie Wiseman är född och uppväxt i Three Mile Bay, i norra New York. Hon är andra generationens amerikan då hennes mamma med familj invandrade från Tyskland. Plommonträdets intrig är inspirerad av hennes egen familjs upplevelser under andra världskriget.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Plommonträdet

Bokvideo