Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2014-03-17
Förlag
Massolit förlag
Översättare
Katarina Falk
ISBN
9789187135736

Fyren mellan haven E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-03-17

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En berättelse om rätt och fel, och hur det ibland inte går att skilja dem åt.Efter fyra uppslitande år vid första världskrigets västfront återvänder Tom Sherbourne till Australien och tar anställning som fyrvaktare på Janus Rock, en ensligt belägen ö nästan en halv dagsresa från kusten. Omgiven av havets tomma vidder och med sin unga hustru Isabel som enda sällskap, hoppas Tom finna ro för sin sargade själ.En aprilmorgon några år senare spolas en båt upp på stranden och i den vinddrivna farkosten finner fyrvaktarparet en död man och ett levande spädbarn. Tom vill först låta underrätta myndigheterna, men Isabel, som genomlidit tre missfall, ser barnet som svaret på alla hennes böner, som en gåva direkt från Gud. Mot bättre vetande beslutar de sig för att behålla den lilla flickan och låta världen tro att hon är deras dotter. Det är först två år senare, när de återvänder till fastlandet, som paret inser att den händelse som gett deras tillvaro en mening samtidigt slagit en annan människas liv i spillror.M. L. Stedmans hyllade roman är en hjärtskärande berättelse om längtan och saknad, och om hur livets omöjliga vägval tvingar ut människan i ett landskap där gränsen mellan rätt och fel inte längre är uppenbar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fyren mellan haven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 25 mars 2014

    Jag läser oftast böcker som utspelar sig i nutiden, för det tycker jag bäst om. Men ibland är det roligt att läsa även böcker som utspelar sig under en annan tid. Den här boken, "Fyren mellan haven" utspelar sig efter första världskriget, i mitten på nittonhundratjugotalet, och den utspelar sig i Australien.

    En mycket bra bok var det, om att det inte alltid är så lätt att veta vad som är rätt och fel i alla lägen.

    Jag tyckte mycket om karaktärerna i boken, och även miljösk... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av M L Stedman