Dolda Innovationer : textila produkter och ny teknik under 1800-talet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2013-04-10
Upplaga
1
Förlag
Kulturhistoriska bokförlaget
Medarbetare
Hagdahl, Majbritt (form)
Dimensioner
232 x 250 x 26 mm
Vikt
1254 g
SAB
Ihc
ISBN
9789187151019
Dolda Innovationer : textila produkter och ny teknik under 1800-talet (inbunden)

Dolda Innovationer : textila produkter och ny teknik under 1800-talet

Inbunden Svenska, 2013-04-10
289
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den industriella revolutionen började med det textila. Ny teknik möjliggjorde massproduktion av tyger i en mångfald av färger, material och design. Kommersiella entreprenörer förmedlade tekniken tillsammans med nya försäljningsmetoder, vilket ledde till masspridning av textilier, både i de textila huvudländerna och på den nordiska marknaden.

I antologin Dolda innovationer studerar en grupp textilforskare en magnifik tygprovssamling från KTH:s föregångare Tekniska Institutet. Syftet med undersökningarna är att belysa, utforska och precisera de små stegvisa men osynliga viktiga textiltekniska produktinnovationer (mönster, färgning, efterberedning) som förändrade textilmarknaden under 1800-talet. Resultaten visar vad dessa kommersiellt aktiva entreprenörer konkret gjorde när de revolutionerade textilmarknaden.

Samlingen, som tidigare tillhörde Tekniska museet i Stockholm, har överförts till Textilmuseet i Borås där den förtecknats och konserverats. Projektet är ett samarbete mellan Textilmuseet, Uppsala universitet samt Textilhögskolan i Borås.

Bokens redaktörer är Klas Nyberg, professor i modevetenskap vid Stockholms universitet och fil. dr Pia Lundqvist, historiker vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dolda Innovationer : textila produkter och ny teknik under 1800-talet
  2. +
  3. Det svenska begäret : sekler av lyxkonsumtion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det svenska begäret : sekler av lyxkonsumtion av Paula Von Wachenfeldt, Klas Nyberg, Ulrika Berglund, Carolina Brown, Håkan Jakobsson (inbunden).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dolda Innovationer : textila produkter oc...