Skånsk allmogekonst (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-07-29
Förlag
Kulturhistoriska bokförlaget
Medarbetare
Lindahl, Ulf (form) / Karlsson, Erik (foto)
Dimensioner
305 x 246 x 22 mm
Vikt
1436 g
SAB
Ibu-cba
ISBN
9789187151033
Skånsk allmogekonst (inbunden)

Skånsk allmogekonst

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-07-29
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skåne är ett av de landskap i Sverige där folkkonsten har haft mycket stor betydelse för allmogen, både till vardag och fest, och där många av föremålen bevarats till eftervärlden. Det har till stor del skilt sig från övriga landet, dels för att Skåne var ett gammal-danskt kulturområde och dels för att stora delar av befolkningen var mycket konservativ. Ett relativt välstånd fanns också, åtminstone hos de självägande bönderna vilket bidragit till det rika föremålsbeståndet. Författaren Per-Axel Hylta har ett livslångt inhämtande av kunskap bakom sig och i boken Skånsk allmogekonst kombinerar han djupt kunnande om föremålen, människorna bakom dem, aktsamhet om det ursprungliga och ger oss därigenom en mångfasetterad bild av det skånska bondesamhället. Boken bygger bland annat på hundratals bouppteckningar och annat källmaterial. Skånsk allmogekonst är rikt illustrerad med nära 200 bilder i stort format, många nytagna av Erik Karlsson. Knut Knutson, känd från Antikrundan på SvT, har skrivit förordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skånsk allmogekonst
 2. +
 3. Mitt i byn : med kyrkan som följeslagare genom Sveriges historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt i byn : med kyrkan som följeslagare genom ... av Carin Bergström (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skånsk allmogekonst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fin presentbok
  Birgitta Nilstun, 21 januari 2020

  Mycket vacker bok. Informativ och med fina bilder och bra texter till bilderna. Speciellt avsnitten om yllebroderier. Mycket påkostad och verkligen prisvärd.

 2. Otroligt intressant och välskriven bok med många fina...
  Per , 19 augusti 2013

  Otroligt intressant och välskriven bok med många fina foton som på ett personligt och intresseväckande sätt ger en heltäckande bild av ämnet.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Skånsk allmogekonst