Orgelliv : sju sekel i Stockholms stifts kyrkor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2012-12-11
Upplaga
1
Förlag
Kulturhistoriska bokförlaget
Medarbetare
Waldenby, Michael (förf.) / Unnerbäck, Axel (förf.) / Alfredsson Bohlin, Erika (förf.) / Lindahl, Ulf (form) / Aronson, Magnus (foto) / Åsman, Mats (foto)
Dimensioner
340 x 235 x 25 mm
Vikt
1830 g
SAB
786.519094873,Ijdb-c
ISBN
9789187151040
Orgelliv : sju sekel i Stockholms stifts kyrkor (inbunden)

Orgelliv : sju sekel i Stockholms stifts kyrkor

Inbunden Svenska, 2012-12-11
439
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Orgelliv - Sju sekel i Stockholms stifts kyrkor

Orgeln är kyrkans instrument framför alla andra. Inget kan som orgelklangerna fylla valven i den stora katedralen och vara lika självklart i det lilla kapellet. För orgeln finns inga begränsningar. Späda flöjter och änglastämmor samsas ibland med smattrande trumpeter och kontrabasuner i ett och samma instrument. Orgeln kan vara som en hel symfoniorkester.

Stommen i Orgelliv är en inventering av 177 orglar i 117 av Stockholms stifts kyrkor. Inventeringen är utförd av Dag Edholm, som i boken även skriver om orgelns tidigaste historia. Instrumenten har dokumenterats och karakteriserats. Här finns också uppgifter om kyrkornas tidigare orglar, de äldsta kända från 1436, liksom en beskrivning av kyrkobyggnaderna, som sätter in instrumenten i deras rumsliga sammanhang. Hundratals nytagna fotografier visar orglarna som de konstfulla stycken arkitektur som de många gånger är.

I boken möter du även människorna som dras till instrumentet den passionerade organisten och lyssnaren, den hantverksskicklige orgelbyggaren, nyfikna barn och ungdomar som lär sig spela, deras inspirerande lärare, och många fler.

Utöver Dag Edholm har Erika Alfredsson Bohlin, Jan-Åke Engfors, Christina Nilsson, Gabriella Sjöström, Axel Unnerbäck, Mattias Wager och Michael Waldenby medverkat som skribenter.

För nytagna fotografier står Magnus Aronson och Mats Åsman.

Boken är på 304 sidor och är inbunden i hårda pärmar med skyddsomslag. Formatet är 230 x 300 mm.

Till boken hör två nyproducerade musik-cd där 16 orglar får representera den bredd och klangrikedom som finns i det samlade orgelbeståndet i kyrkorna i Stockholms stift.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Orgelliv : sju sekel i Stockholms stifts kyrkor
  2. +
  3. Lilla hjärtat : den allra första boken om dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lilla hjärtat : den allra första boken om dig av Jenny Ekman, Hanna Bühlmann (spiral).

Köp båda 2 för 591 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Orgelliv : sju sekel i Stockholms stifts ...