Striderna i öknen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2014-03-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Hanna Axén
Originaltitel
Las batallas en el desierto
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
190 x 130 x 8 mm
Vikt
168 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179136

Striderna i öknen

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-03-10
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"En liten klassiker i perfekt översättning." - Kajsa Ekis Ekman, DN

Jag minns, jag minns inte. Så inleder Carlitos berättelsen om sin barndom i Mexico City. Genom minnesfragment återuppbygger han det kvarter, den stad, det land, som han växte upp i och som inte längre finns kvar. Han minns den förnedrande men uppriktiga kärleken till vännens mor, han minns berättelserna om revolutionen och landets presidenter, han minns hur influenserna från det stora landet i norr sakta men säkert kom krypande över gränsen. Det han inte minns är förlorat för alltid.

José Emilio Pachecos kortroman Striderna i öknen är en modern klassiker i hemlandet och har lästs av åtskilliga miljoner mexikanska skolelever. Det är en varmt nostalgisk uppväxtskildring, om ett barn och om ett land.

Ett veritabelt mästerverk i pregnans och koncentration, med konsekvent ekonomisk stil." Dan Brundin, BTJ

José Emilio Pacheco föddes 1939 i Mexico City och var en central figur i det mexikanska kulturlivet. Som poet läses han över hela den spanskspråkiga världen och han var även verksam som essäist, akademiker och översättare av bland andra T.S. Eliot. Han var hedersmedlem i den mexikanska akademin och flerfaldigt prisbelönad för sitt författarskap, bland annat med det prestigefulla Miguel de Cervantes-priset som han tilldelades 2009. Pacheco avled den 26 januari 2014 i Mexico City.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Striderna i öknen
  2. +
  3. Alla själar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla själar av Javier Marias (häftad).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Striderna i öknen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rörande och tänkvärd kortroman
    Patrik, 26 maj 2018

    Denna korta, lättlästa och rörande berättelse säljs precis överallt i Mexiko. Den ger en bild av Mexico City som stad men är för mig framför allt en tidlös och allmängiltig betraktelse över individers vilja respektive ovilja att acceptera det som faller utanför normen, skriven av en lysande författare. Har även filmatiserats.

Visa alla 1 recensioner