Det röda fältet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2013-04-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Anna Gustafsson Chen
Originaltitel
Hong gaoliang jiazu
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
269 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179228
Det röda fältet (pocket)

Det röda fältet

av Mo Yan
(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2013-04-15
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En ung kvinna förs i bärstol genom den kinesiska landsbygden till sitt bröllop. Hon ska giftas bort med brännvinsfabrikantens son, som är spetälsk. Tre dagar efter bröllopet mördas han. En av männen som bar bärstolen blir hennes älskare. De skapar sig ett liv i byn vid brännvinsbränneriet, kring vilket oändliga fält av mörkröd sorghum breder ut sig, det sädesslag som försörjer bränneriet och även ger bönderna deras dagliga bröd. Men under de turbulenta 1920- och 1930-talen med fattigdom och banditväsende är tillvaron osäker. Paret konfronteras med både banditer och myndigheter, men står liksom alla andra inför sin största prövning då japanerna ockuperar området och varje dag blir en kamp för överlevnad.

Det röda fältet är en märklig väv av kärlek och grymhet, blod och poesi. Romanen, som väckte sensation när den gavs ut i Kina 1987, blev den kinesiske författaren Mo Yans (f. 1955) internationella genombrott och har även filmatiserats. Mo Yans böcker utspelar sig i ett på samma gång vackert och störande universum. Här återvänder han än en gång till sin hemtrakt Gaomi nordöstra socken, vilken i romanen beskrivs som den vackraste och fulaste, ovanligaste och vanligaste, heligaste och mest depraverade, hjältemodigaste och uslaste, mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen.

Nobelpriset i litteratur år 2012 tilldelas den kinesiske författaren Mo Yan som med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid.
Svenska Akademiens prismotivering
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det röda fältet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vad jag tycker
  Karl Anders Michaelsson, 10 november 2014

  Börja boken med att ha till hands ett block och en penna för att följa de olika personerna med namn och relation. För mig var det svårt att hänga med utan detta hjälpmedel.

  Boken vann desto närmare man nådde sista pärmen. Den var svårt att följa i början, men efter cirka 150 sidor så blev det mycket bättre. Författaren är en mästare på många sätt. Tidvis känner man sig nästan närvarande i boken. De miljöer som beskrivs där känner man nästan dofterna av. Jag har några sidor kvar men ... Läs hela recensionen

 2. Jag upplevde berättelsen mer som en saga än en...
  Per (Handen), 30 september 2013

  Jag upplevde berättelsen mer som en saga än en dokumentär, därför tog jag inte illa vid mig av de grymma sakerna som utförs på djur och människor.
  Jag hade svårt att hänga med i de ständiga hoppen mellan olika tidsperioder.
  Vackert skriven.

 3. Boken är enligt min mening en upplevelse. Författaren...
  ethel Nilsson, 7 augusti 2013

  Boken är enligt min mening en upplevelse. Författaren är en mästare på att beskriva miljöer och människor. Dock måste man kanske varna för hans realism. I hans värld tuggar hundarna på liken, människors överlevnad är bunden till det egoistiska familjeintresset och härskaren är ond. En fantastisk bok av en enastående berättare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mo Yan

Bloggat om Det röda fältet