Förändring (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2013-12-20
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Lennart Lundberg
Originaltitel
Change
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form) / Svensson, Johannes (form)
Dimensioner
186 x 125 x 12 mm
Vikt
222 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179280
Förändring (inbunden)

Förändring

av Mo Yan
(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-12-20
174
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Detta är njutbar läsning på högsta skönlitterära nivå." Bibliotekstjänst, Lena Condelius

I Förändring berättar nobelpristagaren Mo Yan om sitt eget liv under det senaste halvseklets politiska och sociala omvälvningar i hemlandet Kina. Med små, subtila medel tecknar han en bild av den lilla människans plats i de stora skeendena. Det handlar om pojken som blir utslängd från skolan, om den unge mannen som lite motvilligt gör karriär inom militären, och om författaren som får sitt stora genombrott. Förändring är en självbiografi som är en roman -- eller vice versa. Det är en berättelse om det som förändras och om det som aldrig förändras.

"Ett utmärkt val för den som lite enkelt och utan alltför stor läsinsats vill bekanta sig med Nobelpristagaren i litteratur år 2012." Östgöta-Correspondenten

Mo Yan (pseudonym för Guan Moye) är född 1955 och uppvuxen i Gaomi i Shandongprovinsen i nordöstra Kina. Hans föräldrar var lantbrukare. Som tolvåring lämnade han skolan och började arbeta inom jordbruket, och senare på en fabrik. År 1976 gick han in i Folkets befrielsearmé, och det var under den tiden som han började skriva egna berättelser. Mo Yans verk har översatts till ett dussintal språk och han är i dag en av Kinas mest framstående och lästa författare. Det internationella genombrottet kom med romanen Det röda fältet (1997), som väckte sensation när den gavs ut i Kina 1987 och även har filmatiserats.

Mo Yans böcker utspelar sig i ett på samma gång vackert och störande universum. I flera romaner återvänder han till sin hemtrakt på den kinesiska landsbygden, Gaomi härad, som han i Det röda fältet beskriver som »den vackraste och fulaste, vanligaste och ovanligaste, heligaste och mest depraverade, mest heroiska och uslaste, mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen«. Mo Yan tilldelades Nobelpriset i litteratur 2012.

Boken är översatt från kinesiska av sinologen Lennart Lundberg.

"En författare i sitt esse." UNT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förändring. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. inblick
  Gunvor STOCKENBERG, 8 maj 2014

  Den gav en inblick I hur det är att växa upp och leva I nutidens Kina. Grått och trist för oss västerlänningar. Många namn fladdrar förbi och är svåra att minnas på grund av det kinesiska språket. Ingen större dramatik.
  Bra att den inte är längre .

 2. En lågmäld och personlig inblick i både en människas...
  tomjep, 21 januari 2014

  En lågmäld och personlig inblick i både en människas bildningsresa och det kinesiska samhällets utveckling under sent nittonhundratal. Mo Yan lyckas göra denna resa utan att förhäva sig och dessutom göra Kina lite mer förståeligt för mig.
  Tomjep

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Förändring