Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2013-06-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Tamar Tamar Maisuradze
Medarbetare
Bughadze, Lasha (förf.) / Kordzaia-Samadashvili, Ana (förf.) / Kartvelishvili, Davit (förf.) / Cheishvili, Rezo (förf.) / Dochanashvili, Guram (förf.) / Lezhava, Zurab (förf.) / Megrelishvili, Guram (förf.) / Karchkhadze, Jemal (förf.) / Burchulade, Zaza (förf.)
Dimensioner
180 x 120 x 30 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce.016(s)
ISBN
9789187179334
Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller (häftad)

Georgien berättar : Goris fästning - fjorton noveller

(1 röst)
Häftad Svenska, 2013-06-28
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den georgiska litteraturen har genom historien präglats av två stora men sinsemellan olika krafter: den kristna kyrkan och ockupationsmakten Ryssland/Sovjet. De flesta av novellerna i denna antologi är hämtade från 2000-talets Georgien. Sedan frigörelsen från forna Sovjetunionen på 1990-talet har den georgiska prosan fått nytt liv genom en ung generation författare som visserligen fötts under sovjettiden, men inte ämnat skriva enligt de gamla sovjetiska påbuden.

Antologin "Goris fästning" är inte bara en givande ingång för alla som är intresserade av den georgiska litteraturen; den erbjuder berättelser som ingen kan förbli likgiltig inför.

Om Tranans berättarserie
Bokförlaget Tranan har gett ut mer än 20 titlar i sin berättarserien. Böckerna är novellantologier från länder runtom i världen. Urvalet görs av människor med inblick i ländernas kultur och litteratur och varje utgåva innehåller ett initierat förord. Seriens syfte är att sätta fokus på de olika ländernas litteratur och samtidigt lyfta fram novellkonsten i sig. Antologierna är perfekta introduktioner för alla som vill bredda sina läsupplevelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna