True Murder (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2014-08-11
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Aslög Pontara
Originaltitel
True Murder
Medarbetare
Hellsten, My (form)
Dimensioner
195 x 130 x 20 mm
Vikt
386 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179464
True Murder (inbunden)

True Murder

Inbunden,  Svenska, 2014-08-11
227
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
True Murder Kan levereras innan julafton
Elvaåriga Ajuba har kommit till England från Ghana. Hennes pappa har lämnat henne på en internatskola i Devon, där hon försöker förstå vad det egentligen var som hände hennes mamma hemma i Accra. På skolan träffar hon den utåtriktade Polly Venus, vars familj hon snart blir involverad i. När flickorna en dag hittar rester av vad som visar sig vara två spädbarn på Pollys vind inleder de en egen brottsundersökning, inspirerade av mordgåtorna i favorittidningen True Murder. Samtidigt som de två flickorna gräver sig djupare ner i Pollys familjehistoria börjar det gå upp för Ajuba vad som hänt i hennes egen familj. Speglarna börjar tala till henne.

Yaba Badoe är dokumentärfilmare, journalist och författare. Hon har
en examen från Cambridge och har jobbat på BBC. Hennes prisbelönta dokumentärfilm The Witches of Gambaga, som handlar om en grupp kvinnor i Ghana som dömts till att leva som häxor, har visats på festivaler världen över. True Murder är hennes debutroman. Det är en spännande och mångbottnad roman som utspelas i en klassisk brittisk internatskolemiljö. Yaba Badoe delar sin tid mellan England och Ghana.

Ur romanen:
»Förut tänkte jag att om jag bara vågade lita på mina instinkter så skulle jag kunna fånga glimten i mina ögon och le. Men sedan allt det där med Polly hände har jag inte längre kunnat lita på mig själv. När allt kommer omkring skulle det förflutna ha tagit en annan riktning om jag bara hade fört mig på rätt sätt, om jag hade sagt de rätta sakerna vid rätt tillfälle och hållit tyst när så behövdes. Då skulle jag aldrig ha börjat i den där skolan, jag skulle inte ha träffat Polly, jag skulle inte ha följt med henne hem, koffertarna på vinden i herrgården där hon bodde hade förblivit förseglade för alltid och den kedja av händelser som vi släppte loss genom att öppna dem hade kunnat undvikas. Om vi aldrig hade träffats skulle Polly kanske fortfarande vara i livet.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. True Murder
  2. +
  3. Dikter : i urval

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dikter : i urval av Andrea Zanzotto (inbunden).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yaba Badoe