Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2014-02-21
Upplaga
3
Utmärkelser
Bookerpriset
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Ebbe Linde
Originaltitel
Things Fall Apart
Illustratör/Fotograf
Uche Okeke
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179525

Allt går sönder

(29 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-02-21
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Okonkwos namn var känt i alla nio byarna och vida däromkring. Så lyder den berömda första meningen i Chinua Achebes roman Allt går sönder. Okonkwo är den stoltaste och mest fruktade krigaren i hela västra Afrika och en framstående man i sin klan. Han styrs av en stark och oeftergivlig drivkraft: att aldrig bli som sin vekling till far. När de vita missionärerna kommer till byn med sina seder och institutioner ser Okonkwo det som sin uppgift att bjuda motstånd. Men ingen ting blir någonsin som förut allt går sönder. »Ett av få litterära verk som med rätta kan kallas epokgörande. « Stefan Helgesson, DN Allt går sönder utspelar sig i slutet av 1800-talet i det förkoloniala Nigeria och utgör en motbild till den stereotypa, europeiska skildringen av Afrika. Den utkom första gången 1958 och har med tiden blivit en av 1900-talets stora klassiker. Idag är det den mest lästa av alla afrikans ka romaner, såld i mer än 12 miljoner exemplar och översatt till över 50 språk. Chinua Achebe (1930 2013) är en portalfigur inom den afrikanska litteraturen. Han blev 2007 den andra författaren någonsin att tilldelas The Man Booker International Prize. »Ingen roman har betytt mer för den afrikanska litteraturen. « ur Per Wästbergs förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt går sönder
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Allt går sönder. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande
  Annicka Osagie, 5 juli 2021

  Jätte bra bok har läst den mer än en gång rekommendera den till andra att läsa den för den är en spännande bok om Afrika.

 2. En tidlös bok
  Ulla Lindqvist, 20 maj 2019

  Skriven av Afrikas störste författare, en fantastisk bok. Om så många skolbarn i Afrika läser boken är den även ovärderlig för varje läsare i andra länder och på andra kontinenter.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Chinua Achebe