Mål i mörker (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2015-04-14
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Yvonne Blank
Originaltitel
Blanco nocturno
Medarbetare
Larsmo, Sebastian (form)
Dimensioner
184 x 128 x 23 mm
Vikt
423 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179631
Mål i mörker (inbunden)

Mål i mörker

Inbunden Svenska, 2015-04-14
192
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
»Mål i mörker är en osannolikt rik, sammansatt och utmanande roman«
Norrköpings Tidningar

Puertoricanen Tony Durán anländer till en liten stad på den argentinska landsbygden med en portfölj full med pengar. Det sägs att han lärt känna systrarna Belladona, som tillhör stadens rikaste och mest inflytelserika familj, på kasinona i Atlantic City, och deras ménage à trios är det stora samtalsämnet på societetsklubben. Men när Tony hittas mördad på sitt hotellrum kommer hela stadens konflikter fram i ljuset. Det finns ett lik, men inget motiv. Spåren och vittnesmålen är motstridiga. Alla är misstänkta och alla känner sig förföljda.

Mål i mörker inleds som en traditionell detektivhistoria men utvecklas efterhand till en existentiell roman om makt och rättvisa. Under ytan bubblar en konflikt mellan den gamla tidens värderingar och modernitetens ytliga strävan efter inflytande och pengar. När den gavs ut 2010 röstades den fram som årets bästa spanskspråkiga roman av kritikerna i den spanska dagstidningen El País.

Ricardo Piglia är född 1941 i Buenos Aires och är en förgrundsfigur inom den samtida latinamerikanska litteraturen. Hans debutroman Konstgjord andning (1980, på svenska 2013) betraktas som en modern klassiker i den spanskspråkiga världen. Piglia var länge verksam vid Princeton University i USA, men lever idag i Buenos Aires. Mål i mörker är hans fjärde roman.

Yvonne Blank är översättare från spanska, engelska och portugisiska. Hon har bland annat översatt Enrique Vila-Matas, Carlos Ruíz Zafón och Eduardo Galeano till svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mål i mörker
  2. +
  3. Jag skriver över ditt ansikte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag skriver över ditt ansikte av Anna-Karin Palm (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ricardo Piglia