Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
513
Utgivningsdatum
2016-08-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Britta Kinnemark
Originaltitel
Sishiyi pao
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
235 x 150 x 40 mm
Vikt
777 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179679
Granatkastaren (inbunden)

Granatkastaren

av Mo Yan
(2 röster)
Inbunden Svenska, 2016-08-01
217
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I ett tempel på den kinesiska landsbygden berättar en ung man vid namn Luo Xiaotong sitt livs historia för en väl sinnad munk. Det är en berättelse om fattigdom, fördärv, våld och död som alltjämt rymmer såväl kärlek som för trös tan. Luo Xiaotong berättar med sagolika utsvävningar om hur fadern övergav dem och hur modern i sin spariver nekade honom att äta kött, trots att de bodde i en slaktarby. Som pojke fantiserar han om knapriga grisöron, grytor med hundben, kokta grishuvuden, åsnekött inlindat i lotusblad och all slags animalisk föda. Men en rad dramatiska händelser får honom att överge sin köttlängtan och söka sig till ett spartanskt liv som munk.

Den kine siske nobelpristagaren Mo Yan är oefterhärmlig i sitt sätt att berätta: han kombinerar en storslagen fantasi med realistiska skildringar av livet på den kinesiska landsbygden -- och alltid med ett underifrån perspektiv. Granat kastaren är en vildsint och absurt humoristisk roman.

"Om man till varje pris måste fastställa en handling i romanen kan man säga att den handlar om en ung man som oavbrutet fabulerar.«
ur Mo Yans efterord

Mo Yan (pseudonym för Guan Moye) är född 1955 och uppväxt i Gaomi härad i nordöstra Kina. 2012 tilldelades han Nobelpriset i litteratur med motiveringen att han "med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid". Granatkastaren gavs ut i Kina 2003.

Om översättaren:
Britta Kinnemark är översättare från kinesiska och före detta tjänsteman på Utrikesdepartementet med Kina som specialområde. Hon har tidigare översatt bland andra Lu Xun och Bei Dao samt varit verksam som frilansöversättare för SVT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Granatkastaren
  2. +
  3. Den genomskinliga rättikan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den genomskinliga rättikan av Mo Yan (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mo Yan