Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2016-05-24
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Christer Olsson
Originaltitel
Le silence de Mahomet
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
441 g
SAB
Hce
ISBN
9789187179945

Muhammeds tystnad

Inbunden,  Svenska, 2016-05-24
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Muhammeds tystad är en genialt berättad och viktig roman som visserligen tar oss med till en svunnen och fascinerande tidsålder, men där problemen är allmänmänskliga och oberoende av tid och rum."
Albin Eklund Djurberg, BTJ

När Muhammed som fyrtioåring fick en gudomlig uppenbarelse och började föra fram sitt religiösa budskap blev han starkt ifrågasatt av sin omgivning. Tio år senare var han profet och krigsherre med en stor skara hängivna följare.
I Muhammeds tystnad tecknar den algerisk- franske författaren Salim Bachi ett mång facetterat porträtt av profeten Muhammed. Hans liv skildras genom fyra av hans när stående: första hust run Khadija, vännen Abu Bakr, befälhavaren Khalid samt den unga och orädda frun Aisha. Med ett skarpt och vackert språk väcks en av historiens mest inflytelserika och mytomspunna män till liv. Romanen -- för det rör sig inte om en historisk biografi -- ger på ett avväpnande sätt nya perspektiv på Muhammed och hans tid.

"Salim Bachi är en fullfjädrad författare med stor nyanseringsförmåga och stilistisk spänst, som har något viktigt att säga om mötet mellan västerlandet och islam."
Jeana Jarlsbro, Svenska Dagbladet (om Döda dem alla)

Salim Bachi föddes 1971 i Algeriet och är sedan mitten av nittiotalet bosatt i Paris. Han debuterade 2001 med romanen Odysseus hund (på svenska 2012), som rönte stor framgång i Frankrike och belönades med Goncourtpriset för bästa debut. Den mycket uppmärksammade romanen Döda dem alla (på svenska 2011), som handlar om en av 11:e september- terroristerna, fick strålande recensioner i svensk press. Muhammeds tystnad gavs ut i Frankrike 2008 och nominerades då till Frankrikes två största litteraturpriser: Prix Goncourt och Prix Renaudot.

I ett förord ger Jan Hjärpe, professor emeritus i islamologi vid Lunds universitet, en initierad bakgrund till romanen.

Boken är översatt av Christer Olsson, som även översatt Salim Bachis två tidigare romaner.

Sagt om Muhammeds tystnad:
"Ett lysande verk. I Salim Bachis smidiga och exakta språk förenas sagoton med en fläkt av den stora arabiska poesin."
Nouvel Observateur

"Som alla riktigt bra romaner är Muhammeds tystnad en bok man inte glömmer. Språket, djärv heten och den behärskade hettan fort sätter att genljuda långt efter det att man läst den sista sidan. Överallt finns skönheten, och den talar till alla."
Figaro Littéraire

"Det är en djupsinnig, vacker och magisk bok."
The Independent
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Muhammeds tystnad
 2. +
 3. Gulfen : en framtida krutdurk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gulfen : en framtida krutdurk av Bitte Hammargren (storpocket).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Salim Bachi

 • Odysseus hund

  Salim Bachi

  En dag i Algeriet 1996. En ung man och hans vänner driver omkring i en stad där våldet och det förflutna ständigt gör sig påmint. De tror på en framtid, de vill leva och älska, men i det sammanstörtade samhället verkar det omöjligt att navigera si...

 • Paris Noir

  Aurelien Masson, Marc Villard, Chantal Pelletier, Salim Bachi, Jerome Leroy

  &quote;The dank and sweaty crime scenes in Paris Noir testify to the fact that the French invented 'noir.' Among the jarring images in this story collection, Didier Daeninckx's murky view of the after-hours scene in Porte Saint-Denis and Marc Vill...