Samhällets olycksbarn (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
592
Utgivningsdatum
2016-06-01
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag AB
Översättare
Åsa Hjalmarsson, Hugo Gyllander
Originaltitel
Les Misérables
Medarbetare
Mejergren, Elin (form)
Illustratör/Fotograf
Gustave Brion
Dimensioner
177 x 110 x 37 mm
Vikt
312 g
SAB
Hce
ISBN
9789187193187

Samhällets olycksbarn

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket, Svenska, 2016-06-01
69 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jean Valjean, en utfattig skogsarbetare från byn Faverolles, ställs år 1795 inför rätta efter att ha stulit en bit bröd. Han döms till fem års straffarbete som galärslav. Efter flera misslyckade rymningsförsök, som förlänger hans strafftid, blir han efter nitton långa år i kedjor äntligen fri. Men friheten visar sig snart vara skenbar, för väl ute möter Valjean ett nytt slags fångenskap. Det spelar ingen roll att han avtjänat sitt straff; i samhället är han för alltid stämplad som brottsling och behandlas därefter. Med tiden ger den före detta fången efter för bitterheten och hatet. Han bestämmer sig för att straffa samhället och begår ett nytt brott, en illgärning som ögonblickligen skulle skicka honom tillbaka till galärerna om den blev känd.
I och med brottet som Valjean begår träffar han på en biskop som genom en alltigenom god handling får den förbittrade gamle galärslaven att omvärdera allt. Han förkastar sina tidigare synder, kallar sig herr Madeleine och svär att alltid göra gott. Han blir borgmästare i den lilla staden Montreuil-sur-Mer och tar sig an den prostituerade Fantine och hennes dotter Cosette. Men går det att helt utplåna sitt förflutna? Kan det finnas någon som minns den Jean Valjean en gång var - en straffånge på samhällets absoluta botten?

Samhällets olycksbarn är en av världslitteraturens allra främsta romaner - ett spännande intrigbygge i humanistisk anda om kärleken, plikten och kampen mellan gott och ont. Verket, som blandar realism och samhällskritik med färgstark romantik, har filmatiserats ett antal gånger och är också den roman som musikalen Les Misérables bygger på.
Redan under sin livstid ansågs Victor Hugo (1802- 1885) vara en av Frankrikes främsta författare. Förutom odödliga romaner som Samhällets olycksbarn och Ringaren i Notre Dame skrev han en mängd dramer och poesi och tog också en aktiv del i samhällsdebatten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhällets olycksbarn
  2. +
  3. Northanger Abbey

De som köpt den här boken har ofta också köpt Northanger Abbey av Jane Austen (pocket).

Köp båda 2 för 123 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Samhällets olycksbarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas varmt
    Knyttet, 2 augusti 2017

    Roligt att bli så positivt överraskad av denna klassiker . Väldigt tänkvärd och mångbottnad! Rekommenderas alltså varmt även till i vanliga fall skeptiska personer.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Samhällets olycksbarn