Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Klassikerpocket
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2017-06-20
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag AB
Översättare
Monica Stolpe
Originaltitel
Frankenstein; or, The Modern Prometheus
Medarbetare
Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
192 x 95 x 15 mm
Vikt
118 g
SAB
Hce
ISBN
9789187193262

Frankenstein

(13 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-06-20
79
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Den unge Victor Frankenstein åker till universitetet i Ingolstadt för att studera. Han fastnar för naturvetenskaperna och framför allt för kemin. En sak intresserar honom särskilt mycket - kroppens uppbyggnad och varifrån livets principer utgår. Frankensteins efterforskningar ger resultat. Han upptäcker vad som kan skänka liv åt döda ting och bestämmer sig för att skapa en egen varelse från död materia. När varelsen han sammanfogat av likdelar från olika människor får liv blir Frankenstein så fylld av avsky över vad han skapat att han flyr hals över huvud. När han kommer tillbaka är varelsen borta. Den har begett sig ut i världen för att på egen hand lära känna människorna och deras vanor. Men varelsens hemska utseende gör att den möts med hat och rädslor vart än den vänder sig. Monstrets sökande efter kärlek vänds till ett brinnande hämndbegär, mot mänskligheten och mot sin skapare.

Frankenstein av Mary Shelley är ett av världslitteraturens verkliga mästerverk. Lika mycket en kritik av vad en otyglad vetenskap kan leda till som en skildring av vilka destruktiva krafter utanförskap kan väcka. Frankenstein är en berättelse om att se bortom våra fördomar, en påminnelse om att det som förenar oss är en längtan efter kärlek, oavsett hur vi ser ut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frankenstein
  2. +
  3. Nitton åttiofyra : 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nitton åttiofyra : 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Frankenstein. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En sytlig historia
    Arne Nilsson, 11 april 2018

    Jag såg denna kända historia på film som pojk. Många år har gått och jag har blivit man. Jag var mycket attraherad av makabra krumsprång av denna sort som pojkvasker. Nu när jag är karl finner jag en del av det välskrivna ruskigheterna som intellektuellt övervåld. Det ska tilläggas att denna bok har många fina aspekter. Den är ju en klassiker så av dessa anledningarna kan den rekommenderas. Personligen blir jag lite deppad av klassiker. Men denna bok kan passa bra i varje bibliotek, särskilt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mary Shelley