Oliver Twist (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Klassikerpocket
Antal sidor
493
Utgivningsdatum
2017-10-15
Förlag
Sjösala förlag AB
Översättare
Erik Björkebo
Illustratör/Fotograf
George Cruikshank
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
272 g
SAB
Hce
ISBN
9789187193286
Oliver Twist (pocket)

Oliver Twist

(10 röster)
Pocket,  Svenska, 2017-10-15
79
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Oliver Twist Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
Stackars Oliver Twist! Det finns nog inte någon människa som vill byta plats med denna godhjärtade och tappre pojke, vars ensamstående mor dör i barnsäng så att han tvingas tillbringa sina första år på ett avskyvärt fattighus. Ensam och sårbar växer Oliver upp i skuggan av de hjärtlösa fattigreformerna i det tidiga 1800-talets England. Men en dag gör en hungrande Oliver det otänkbara: han ber om mer mat. Oliver får dock inte en skål havresoppa till. Han kastas i stället ut ur fattighuset, ut i en värld där han till slut hamnar i klorna på den onde Fagin och hans kriminella liga med unga pojkar. Snart blir det uppenbart för Oliver att också han ska läras upp till ficktjuv. Trots att hela världen verkar vara emot den hemlöse och fattige pojken kan Oliver aldrig sluta hoppas på att ett ljusare öde väntar om hörnet. Nog måste det finnas någon som kan rädda honom från lidandet.

   Den klassiska berättelsen om Oliver Twist är Charles Dickens svidande uppgörelse med en omänsklig behandling av samhällets mest utsatta. Den är dessvärre lika aktuell idag som när den skrevs.

 

Charles Dickens (1812-1870) anses vara den främsta av den viktorianska erans alla begåvade berättare. Med till lika delar samhällskritiska och humoristiska verk som PickwickklubbenOliver Twist och David Copperfield hör han till de allra mest inflytelserika författarna i den rika engelska romantraditionen. Oliver Twist blev en succé redan när den gavs ut 1838 och har sedan dess fängslat den ena generationen efter den andra. Historien har gestaltats såväl i musikaler som i filmatiseringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Oliver Twist
  2. +
  3. De tre musketörerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De tre musketörerna av Alexandre Dumas (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Dickens