Pandemin som möjlighet : så blir återstarten hållbar och rättvis (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2021-04-25
Förlag
Sjösala förlag
Medarbetare
Martinez, Daniel (red.) / Mejergren, Elin (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
188 g
SAB
Uhd,Veba:oa
ISBN
9789187193651

Pandemin som möjlighet : så blir återstarten hållbar och rättvis

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-04-25
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Under mina snart trettio år som politiskt aktiv har det varit omöjligt att få gehör för levande skogar, städer utan bilnorm, tåg istället för flyg, stängning av djurfabriker och en ny ekonomisk politik. Men nu - efter pandemin - när vi ska ta oss ur klimatkrisen, är det inte längre omöjligt, utan det politiskt nödvändiga. Efter pandemin - dags för ett hållbart och rättvist samhälle."

I Pandemin som möjlighet - Så blir återstarten hållbar och rättvis ser Jens Holm framåt. Han visar på hur samhället, när det öppnar upp igen, inte behöver slå in på samma gamla kortsiktiga vägar. När pandemin släpper sitt grepp om världen finns istället en chans att byta riktning. En hållbar och bättre värld finns inom räckhåll.

Jens Holm är född 1971 i Sundsvall och har en fil mag i sociologi från Uppsala universitet. Han är riksdagsledamot och Vänsterpartiets talesperson i klimatfrågor samt ordförande i riksdagens trafikutskott och ledamot av EU-nämnden. Pandemin som möjlighet - Så blir återstarten hållbar och rättvis är hans tredje bok efter EU inifrån och Om inte vi vem? - Politiken som räddar klimatet och förändrar vänstern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pandemin som möjlighet : så blir återstarten hållbar och rättvis
 2. +
 3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pandemin som möjlighet : så blir återstarten hållbar och rättvis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utomordentligt välskriven!
  Tord Svärd, 21 maj 2021

  Jens Holms bok är lättillgänglig. Den är grundad på vetenskap och beprövad erfarenhet. Faktauppgifterna styrker författaren med källhänvisningar. Erfarenheterna kommer dels från hans och hans familjs insjuknande i Covid-19, dels från hans tid i EU-parlamentet och idag som ordförande i riksdagens trafikutskott.

  Bokens utgångspunkt är pandemin, som Holm menar visat att ett samhälle i kris kan ställa om och att dessa erfarenheter kan användas för att arbeta mot klimatförändringarna och ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jens Holm

 • Vänsterns svar på klimatkrisen

  Jonas Sjöstedt, Jens Holm

  När högerpolitiker världen över går till attack mot klimatpolitiken är det upp till vänstern att driva på för en rättvis och effektiv omställning. Att hejda klimatförändringen och bygga ett bättre samhälle för flertalet måste vara ett gemensamt pr...

 • EU inifrån : berättelser från EU-parlamentet 2006-2009

  Jens Holm

  En EU-kommission utan öppenhet och demokratisk förankring. Beslut i EG-domstolen som underminerar arbetsrätten. Miljardrullning till den klimatförstörande djurindustrin. Månatlig parlamentarisk resecirkus mellan Bryssel och Strasbourg. Kompakt man...