Kom, madame, fru (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2014-10-03
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Dimensioner
202 x 143 x 17 mm
Vikt
330 g
SAB
Hc
ISBN
9789187207310

Kom, madame, fru

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-10-03
180
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För fyra år sedan förälskade sig Carl-Göran, åttiosju, och Sigrid, åttiotvå, i varandra som om de var sjutton.

De sa: "Vi gör kärlek på schavotten.".

De förberedde ett vackert slut: berusade på calvados såg de framför sig hur de skulle frysa ihjäl i varandras armar en vinternatt vid minus trettio grader.

Men, Sigrid gick bort innan dess. Kvar blev Carl-Göran som i Kom, madame, fru berättar om de 1288 dagar och nätter de fick tillsammans.

OM FÖRFATTAREN

Carl-Göran Ekerwald, född 1923, är författare till romaner, novellsamlingar, essäer och biografier. Förra året utgav han sin första diktsamling, Sigridiana.

OM SIGRIDIANA (Karneval förlag 2013)

"En fräsch och opretentiös diktsamling, som spritter av liv och ömsint humor - Jag har blivit intagen av denna både festliga och allvarliga bok om förälskelse. Att leva i nuet, att sätta världen i gungning, att våga och att älska är bokens teman. Sigridiana är en dikt, som hyllar kärleken utan ålder." Eva Ström i Sydsvenskan

"Det är lätt att smittas av uppsluppenheten i denna lyckosprudlande hyllning till livet och kärleken. Det tycks aldrig vara för sent att börja om på nytt."
Ann Lingebrandt i Helsingborgs Dagblad

"Det blåser en glad och lekfull vårvind i den svenska poesin just nu. Jag tänker givetvis på den otidsenliga diktboken Sigridiana ... Här möter oss ett kärlekens här och nu, i tillfälliga minnesbilder eller filosofiska funderingar, men hela tiden skriven på ett poetiskt frisläppt språk som varken värjer för barnsliga rim eller bråddjupa anspråk ... Det är barnets och den erfarne mästarens språk vi här möter. Ekerwald flår helt enkelt livet åt oss och lyfter fram det som ger livet djup och mening." Peter Curman i FiB/Kulturfront
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kom, madame, fru
  2. +
  3. Om bildning : tio dagböckers vittnesbörd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Om bildning : tio dagböckers vittnesbörd av Carl-Göran Ekerwald (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl-Göran Ekerwald