En trösterik sanning : ett bättre samhälle för oss och vår planet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
77
Utgivningsdatum
2015-12-02
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Anders Schærström
Originaltitel
A Convenient Truth - A Better Society for us and the Planet
Dimensioner
168 x 120 x 4 mm
Vikt
86 g
SAB
O
ISBN
9789187207396

En trösterik sanning : ett bättre samhälle för oss och vår planet

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-12-02
101
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vägen till en lyckad omställning mot hållbarhet måste gå via väsentliga minskningar av inkomst skillnaderna. Och de minskade inkomstskillnaderna måste, för att bli permanenta, åstadkommas genom en demokratisering av samhällets ekono miska sfär.

Det är huvudbudskapet i Den trösterika san ning en av de två brittiska epi de mio logerna Richard Wilkinson och Kate Pickett, som tidigare utgivit den uppmärksammade boken Jämlikhetsanden (Karneval förlag 2010).

Det "trösterika" är att vi skulle kunna be vara, eller rentav öka, vårt välbefinnande samtidigt som vi skär ner koldioxidutsläppen. Detta eftersom ett stort välbefinnande kan uppnås även på en måttlig ekonomisk nivå under förutsättning att jämlikheten är tillräckligt stor. På så sätt kan även radikala miljöreformer vinna stöd i breda kretsar. Ökad jämlikhet, visar forskningen, är hälsosam både för oss människor och för den planet vi bebor.

OM FÖRFATTARNA

Richard Wilkinson är professor emeritus i social epidemiologi vid University of Nottingham Medical School, hedersprofessor vid University College London och gästprofessor vid University of York. Kate Pickett är professor i epidemiologi vid University of York samt ledamot av Royal Society of Arts. De har tidigare utgivet Jämlikhetsanden (Karneval 2010), som erhållit Political Studies Association Publication of the Year Award och Bristol Festival of Ideas Prize. Richard Wilkinson och Kate Pickett tillhör grundarna av The Equality Trust.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En trösterik sanning : ett bättre samhälle för oss och vår planet
  2. +
  3. Byggnadsvård : fönster och dörrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsvård : fönster och dörrar av Erika Åberg (inbunden).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna