Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2016-08-11
Upplaga
1
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Lars Ohlsson
Dimensioner
168 x 120 x 5 mm
Vikt
76 g
SAB
S
ISBN
9789187207754
Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut (häftad)

Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut

Häftad Svenska, 2016-08-11
75
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Har det otänkbara blivit tänkbart? Är USA på väg mot en direkt militär konflikt med det kärnvapenutrustade Ryssland?

I Tankar om det otänkbara går den rysk-amerikans ke militäranalytikern The Saker igenom olika scena rier för hur ett krig mellan USA/Nato och Ryssland kan tänkas starta och utspela sig.

Han menar att Väst grovt undervärderar Rysslands militära förmåga och har övergett lärdom ar na från det kalla kriget.

Då förstod man att ett krig mellan de två rivalerna skulle innebära att båda förlorade och därför måste undvikas till varje pris.

Nu tycks Washington ta varje tänkbart tillfälle till att provocera Moskva. Det må vara genom att expandera Nato österut och stödja statskuppen i Ukraina eller genom att stationera ut snabbinsatsstyrkor i Baltikum och antiballistiska missiler i Rumänien.

Då var många uppriktigt, och välmotiverat, panik slagna.

Nu är nästan ingen rädd och bara ett fåtal lägger ens märke till vad som sker.

Tankar om det otänkbara är därför en nödvändig väckarklocka.

OM FÖRFATTAREN

Pseudonymen "The Saker" är grundare av The Saker Community of Blogs, som på frivillig basis driver bloggar på sju språk, med åtta olika redaktioner fördelade på fyra kontinenter. Den ursprungliga engelsk språkiga bloggen, som är baserad i Florida där The Saker är bosatt, har över 1 miljon besök varje månad.

The Saker är av ryskt ursprung men uppvuxen i Väst europa. Han är universitetsutbildad i USA och har tidigare arbetat som mili tär analytiker. Förra året utkom boken The Essential Saker (Nimble Pluribus), ett urval texter från The Sakers blogg 2007-2015.

"Saker" betyder tatarfalk (Falco cherrug), en utrot ningshotad falkfågel som påträffas främst i Asien, men även i östra Europa och nordöstra Afrika.

www.thesaker.is

"När jag först kom i kontakt med The Sakers blogg, un der en av dessa ändlösa nattliga räder på nätet, så kom jag att älska den lika mycket som The Trashmen, bandet som för alltid förändrade rock'n'rollen. The Saker har förändrat nätet för alltid vad gäller seriös diskussion om Ryssland. Det här var på riktigt: en ryss med ett livligt intellekt, bosatt i 'Kaosimperiets' nedre regioner, som talade direkt från hjärtat, långt bortom väns ter- eller höger-positioner. En ny Diogenes som sökte sanningen i den konstruerade Ryssland-mot-Väst-krisens ödemark." Pepe Escobar om The Saker
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tankar om det otänkbara : hur skulle ett krig mellan USA och Ryssland se ut
  2. +
  3. Kan Sverige försvaras - mot vad? : en antologi om svensk säkerhetspolitik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kan Sverige försvaras - mot vad? : en antologi ... av Mats Ögren Wanger (häftad).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av The Saker

  • The Essential Saker

    The Saker

    These are some of the most essential articles written by the Saker on his blog . Even though they cover topics ranging from history, to politics, to religion, to military affairs, to social issues, they are all linked by one common thread: the ful...