Feministiska konstteorier : Skriftserien Kairos Nr 6 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skriftserien Kairos (del 6)
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2000-05-01
Förlag
Raster förlag
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Riviere, Joan, Arrhenius, Sara (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 130 x 20 mm
Vikt
355 g
SAB
Iaa
ISBN
9789187214967
Feministiska konstteorier : Skriftserien Kairos Nr 6 (häftad)

Feministiska konstteorier : Skriftserien Kairos Nr 6

Häftad Svenska, 2000-05-01
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kairos 6 innehåller ett urval nyckeltexter ur det tänkande som uppstått i mötet mellan feministisk bild- och filmteori och psykoanalytisk teori och tradition. I mötet mellan dessa tankesystem har det skapats ett produktivt klimat för fördjupning av förståelsen av bildens funktion och uttryck. Här finns en möjlighet att bygga modeller för en fruktbar dialog som kan ompröva etablerade synsätt. Sedan 1960-talet har konsten öppnat sig mot angränsande områden som film, video och nya media. Tvärdisciplinära studier har behövts för att generera metoder för att beskriva, analysera och diskutera de komplexa processer som bilden härbärgerar och ger upphov till hos betraktaren. Texterna i Kairos 6 har temat bild, genus och det omedvetna och för en diskussion om sambandet mellan kön och bild inom samhället i stort. Det utvidgade konstbegreppet gör antologin värdefull även för den som är intresserad av bildpåverkan i allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Feministiska konstteorier : Skriftserien Kairos Nr 6
  2. +
  3. Konst och film. D. 2, Texter efter 1970 : Skriftserien Kairos Nr 9:2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konst och film. D. 2, Texter efter 1970 : Skrif... (häftad).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Feministiska konstteorier : Skriftserien ...

Övrig information

Kairos 6 innehåller ett urval nyckeltexter ur det tänkande som uppstått i mötet mellan feministisk bild- och ¿lmteori och psykoanalytisk teori och tradition. I mötet mellan dessa tankesystem har det skapats ett produktivt klimat för fördjupning av förståelsen av bildens funktion och uttryck. Här ¿nns en möjlighet att bygga modeller för en fruktbar dialog som kan ompröva etablerade synsätt.

Sedan 1960-talet har konsten öppnat sig mot angränsande områden som ¿lm, video och nya media. Tvärdisciplinära studier har behövts för att generera metoder för att beskriva, analysera och diskutera de komplexa processer som bilden härbärgerar och ger upphov till hos betraktaren.

Texterna i Kairos 6 har temat bild, genus och det omedvetna och för en diskussion om sambandet mellan kön och bild inom samhället i stort. Det utvidgade konstbegreppet gör antologin värdefull även för den som är intresserad av bildpåverkan i allmänhet.

Skriftserien Kairos syftar i första hand till att erbjuda klassiska konstteoretiska texter på svenska, skrivna av såväl konstvetare, filosofer och forskare som konstnärer. Dessa varvas med specialbeställda texter. Kairos skall inte ge några allmängiltiga lösningar eller generella svar oberoende av det historiska sammanhanget, utan vill istället erbjuda så många teoretiska redskap som möjligt för en både breddad och fördjupad förståelse av den konstnärliga kunskapsprocessen för både dem som framställer konsten i dag och för dem som tar del av denna konst. Texterna i Kairos översätts alltid från originalspråket och i de flesta fall från originalutgåvan.

I redaktionen för detta nummer av Kairos ingår Peter Cornell, Konstfack, Gertrud Sandqvist, Konsthögskolan i Malmö, Roland Spolander, Konsthögskolan i Umeå och Sven-Olov Wallenstein som då representerade Valand.