Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2003-09-01
Förlag
Raster förlag
Originalspråk
Finska
Originaltitel
Ornamentti ja kuutio
Illustrationer
ill.
Dimensioner
180 x 140 x 26 mm
Vikt
370 g
SAB
Ih
ISBN
9789187215377
Designhistoria - en introduktion (inbunden)

Designhistoria - en introduktion

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2003-09-01
177
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Susann Vihma är lärare vid Konstindustriella Högskolan i Helsingfors.

Boken, som är den första läroboken på svenska i designhistoria, ger en introduktion till designens moderna historia med början i industrialismen och vidare fram över art noveau, modernismen, det ryska avant-gardet, Bauhausrörelsen och fram till den globala produkten. Den här boken är unik i det att den är den första boken på svenska som sammanfattar industridesignens internationella historia. Boken kom ut i Finland i maj 2002 och har där fått stor spridning som kurslitteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Designhistoria - en introduktion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hela boken behöver läsas för att få grepp om synen...
    B K, 4 november 2013

    Hela boken behöver läsas för att få grepp om synen genom tiderna på hantverk, konst, massproduktion och design. Därefter blir det intressant, nyskapande och reaktioner på det blir begripliga.
    Kapitel om ny stilart inleds med många namn på företrädare, innan typiska stildrag beskrivs. Omvänt, tycker jag. Det saknas illustrationer över de stiler som beskrivs. Alltför mycket tas för givet, förklaras ej. T ex kentetyger. Egen kunskap behövs och tillgång till hemsidor på internet. Boken skull... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

»Susann Vihmas designhistoria - inte större än att den ryms i en rockficka - är den bästa introduktionen till modern designhistoria jag läst på länge.« Peder Alton i DN

»En självklar bibel för alla designvänner!« (Eva Nordenfelt i Antik & Auktion)

Boken, som är den första läroboken på svenska i designhistoria, ger en introduktion till designens moderna historia med början i industrialismen och vidare fram över art noveau, modernismen, det ryska avant-gardet, Bauhausrörelsen och fram till den globala produkten. Den här boken är unik i det att den är den första boken på svenska som sammanfattar industridesignens internationella historia. Boken har, sedan den kom ut i september 2003, fått stor spridning som kurslitteratur och föreligger nu i en andra bearbetad tryckning.