Konstvetenskap : en introduktion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2006-09-01
Förlag
Raster förlag
Översättare
Staffan Lundgren
Originaltitel
Art history
Dimensioner
180 x 130 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Iaa
ISBN
9789187215759
Konstvetenskap : en introduktion (häftad)

Konstvetenskap : en introduktion

(10 röster)
Häftad,  Svenska, 2006-09-01
192
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    179
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken ger en inspirerande introduktion till konstvetenskap och ingår i vår nya serie med introduktioner till estetiska ämnen.

I denna kortfattade och precisa bok ger Dana Arnold en introduktion till de frågor, debatter och föremål som tillsammans utgör konstvetenskap som disciplin. Genom att använda ett brett urval av bilder, från statyerna på Påskön till »Super Mario Brothers«, visar författaren hur konstverken själva kan vara en utgångspunkt för hur vi kan »läsa« konsthistorien och ger förslag på flera olika sätt som vi kan uppskatta, tänka kring och förstå konst på och förmedlar därigenom en effektiv och lustfylld entré till den konstvetenskapliga världen.

Med en ordlista över tekniska termer och en förteckning av adresser till användbara hemsidor är detta på samma gång en ovärderlig och lättillgänglig introduktion till ett fascinerande ämne.

Dana Arnold är professor i arkitekturhistoria vid Universitetet i Southampton och chef för Centret för studier i arkitektur och urbanism. Hennes senaste arbeten omfattar bland annat »Reading Architectural History« (Routledge, 2002) och »Representing the Metropolis: Architecture, Urban Experience and Social Life in London« (Ashgate, 2000). Hon är också redaktör för bokserierna »New Interventions in Art History« och »Companions to Art History«, båda utgivna av Blackwell. Mellan 1997 och 2002 var hon chefredaktör för tidskriften »Art History«.

Dan Karlholm har skrivit bokens förord och svarat för fackgranskningen. Han är docent och lektor i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och kommunikation, Södertörns högskola. Han har framför allt forskat om konstvetenskapens historia och teori, museer, modern konst och visuell kultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konstvetenskap : en introduktion
  2. +
  3. Världens sju underverk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världens sju underverk av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 271 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dana Arnold

Övrig information

I denna kortfattade och precisa bok ger Dana Arnold en introduktion till de frågor, debatter och föremål som tillsammans
utgör konstvetenskapen som disciplin. Genom att använda ett brett urval av bilder, från statyerna på Påskön till Super Mario Brothers, visar författaren hur konstverken själva kan vara en
utgångspunkt för hur vi kan »läsa« konsthistorien och ger förslag på flera olika sätt som vi kan uppskatta, tänka kring och förstå konst på och förmedlar därigenom en effektiv och lustfylld entré till den konstvetenskapliga världen.

Med en ordlista över tekniska termer och en förteckning av adresser till användbara hemsidor är detta på samma gång en ovärderlig och lättillgänglig introduktion till ett fascinerande ämne.

Dana Arnold är professor i arkitekturhistoria vid Universitetet i Southampton och chef
för Centret för studier i arkitektur och urbanism. Arnolds senaste arbeten omfattar bland annat Rural Urbanism: London Landscapes in the Early Nineteenth Century (Manchester University Press, 2006), Reading Architectural History (Routledge, 2002) och Re-presenting the Metropolis: Architecture, Urban Experience and Social Life in London (Ashgate, 2000). Dana Arnold är också redaktör för bokserierna »New Interventions in Art History« och »Anthologies in Art History«, båda utgivna av Blackwell. Mellan 1997 och 2002 var hon chefredaktör för tidskriften Art History.

Dan Karlholm har skrivit bokens förord och svarat för fackgranskningen. Han är docent
och lektor i konstvetenskap vid Institutionen för kultur och kommunikation, Södertörns högskola. Han har framför allt forskat om konstvetenskapens historia och teori, museer, modern konst och visuell kultur.