Mode - en introduktion (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (46.9 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-04
Förlag
Raster förlag
ISBN
9789187215957
Mode - en introduktion (e-bok)

Mode - en introduktion (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2019-09-04
123
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Modevetenskap är ett nytt ämne i Sverige som ytterst bottnar i svenska modedesigners och modeföretags framgångar, inte minst internationellt. Boken, som till stor del fokuserar på svenska förhållanden, vänder sig till studenter och lärare inom området men också till en modeintresserad allmänhet.

Innehållet, som ger en tvärvetenskaplig introduktion till modevetenskap, sträcker sig över traditionella ämnesgränser - men med en fast förankring i teman som mode, kläder, konsumtion, representation, kropp, identitet, makt och ekonomi. Här beskrivs ur olika perspektiv mode som kulturellt, socialt och ekonomiskt fenomen, både historiskt och i nutid, samt vilka mekanismer som styr våra val och hur kläder och accessoarer påverkar oss. Bokens tretton författare är lärare och forskare inom humaniora, samhällsvetenskap och ekonomi vid olika akademiska discipliner.

Bokens redaktörer är Dirk Gindt, filosofie doktor i teatervetenskap, och Louise Wallenberg, filosofie doktor i filmvetenskap. Båda är verksamma vid Centrum för modevetenskap, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mode - en introduktion