Resan till ljuset (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Metro 2033 Universum (del 1)
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2013-06-10
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Ola Wallin
Originaltitel
K svetu
Medarbetare
Wallin, Ola (form)
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
156 g
SAB
Hce
ISBN
9789187219351
Resan till ljuset (pocket)

Resan till ljuset

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2013-06-10
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
SANKT PETERSBURG ÅR 2033.
Jorden är ödelagd och de fåtaliga överlevarna har sökt skydd i metrons djupa tunnlar. Isolerade från resten av världen hankar människorna sig fram och gör sällsynta besök ovan jord i jakt på föda, bränsle och ammunition. En dag observeras några gåtfulla ljussignaler från marinbasen Kronstadt, som ligger på en ö utanför staden. En grupp stalkrar får i uppdrag att utreda orsaken. Finns det fler överlevande, och kanske orörda förråd i marinbasens väldiga bunkersystem? Eller kan det vara tecknet som Exodussektens präster predikar om?

Världen på ytan är en okänd vildmark och expeditionen gör sig redo att möta de namnlösa faror som kan lura var som helst bland stadens ruiner där knappt en människa har satt sin fot på över tjugo år.

METRO 2033 UNIVERSUM. Dmitrij Gluchovskij, författaren bakom succéböckerna »Metro 2033« och »Metro 2034«, har skapat ett forum på nätet där han bjuder in andra att skriva om metrovärlden år 2033. I Ryssland har ett tjugotal böcker utkommit i bokform och nu inleder Coltso en utgivning av de ryska läsarnas egna favoritböcker i serien.

»Resan till ljuset är en underbart mörk roman som har fängslat tusentals läsare i Ryssland. På sajten metro2033.ru vann boken läsaromröstningen om bästa 2033-roman. Nu ger vi ut Resan till ljuset som bok. En värdig början på Metro 2033 universum.«
Dmitrij Gluchovskij
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Resan till ljuset. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok
  Helena, 5 november 2015

  Jag fick tips av två vänner att läsa denna bok (+ fortsättning Resan till mörkret) och håller med dem att det fanns spänning i denna bok. Det händer något hela tiden så den är i flera lägen svår att släppa. Dock är det en ganska mörk miljö, råa scener som inte riktigt hör till den typ av böcker jag brukar läsa men trots detta fastnade jag för den. Så pass mycket att jag kan rekommendera den till andra. (Följande bok Resan till mörkret tycker jag är ännu bättre).

 2. Resan till ljuset mörknar
  Birger Stenemo, 18 september 2015

  Underhållande historia men inte riktigt sammanhållen.
  Jag vill inte avråda någon från att läsa boken, men var medveten om att "intrigen" är tunn, handlingen onödigt enkel och upplösningen tämligen juvenil.
  Språket är mycket ojämnt, men det kan bero på en dålig översättning från ryska exempelvis översätts "prospekt" (проспект) inte med aveny utan med prospekt eller prospektet, vilket naturligtvis är något helt annat.
  Överser man med d... Läs hela recensionen

 3. Fängslande!
  Natalie Larsber, 3 november 2014

  Helt klart en värdig uppföljare i Metro serien! Det enda jag saknade var en karta över området de tar sig igenom i boken. Alltid mer fängslande när man får en kompletterande visuell bild.

 4. Riktigt bra.
  Arto Kuorilehto, 6 juli 2014

  Denna bok i Metro 2033 Universum serien är riktigt bra. Den beskriver livet så väl för invånarna i metron och hur de varje dag får hanka sig fram i livet i mörkret. Fast i just denna så är de mer ovanför jord och den är riktigt spännande. Man vill inte lägga ifrån sig boken någon gång därav läste jag ut boken på en vecka och jag är en sån som läser böcker långsamt men med denna så ville man inte sluta läsa.
  Den rekommenderas starkt till de som har läst de två tidigare böckerna men även fö... Läs hela recensionen

 5. Metro universum serien överlag är helt fenomenal. En...
  noooix, 27 juni 2013

  Metro universum serien överlag är helt fenomenal. En dystopi där människan är marginaliserad och varje dag är en kamp. Rekommenderas varmt!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Andrej Djakov

 • Resan till mörkret

  Andrej Djakov

  SANKT PETERSBURG ÅR 2033. Ett par årtionden efter det stora atomkriget hotas metron av ett nytt krig. Människorna klamrar sig fast vid den eländiga tillvaron på metrostationerna och i underjordens tunnlar och labyrinter. Nyligen upptäcktes kolonie...

Bloggat om Resan till ljuset