Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krönikan om den femte konfluxen (del 3)
Antal sidor
582
Utgivningsdatum
2014-04-16
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Medarbetare
Wallin, Ola (red.) / Liljemärker, Håkan (form) / Wallin, Ola (form)
Illustratör/Fotograf
Martin Bergström
Dimensioner
240 x 160 x 55 mm
Vikt
1156 g
SAB
Hc
ISBN
9789187219795
Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen (inbunden)

Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-04-16
108
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»Har torskat på Fantasy och speciellt Erik Granströms bok Svavelvinter herregud så fet!« Petter Trakoriens ärkefiende Ransard hotar ett land som redan är sönderslitet av inre motsättningar. Fredlös i ödemarken får Praanz da Kaelve oväntad hjälp med att söka revansch på sina fiender i huvudstaden. Samtidigt bryter ön Stegos sin 200-åriga förbannelse och Arn Dunkelbrink kan äntligen ta till väders igen på sin drake Blatifagus. Öster om ön driver Irminsulträdet med vindhäxan Silvia Miranda och tuppen Koklai omkring på havet. Snart står det klart att trädet lockar till sig udda varelser, samlade för att rädda konfluxen undan trollkarlen Shaguls planer på att stjäla ödespunkten. Frågan är bara om vindhäxan har blivit redo att möta verklighetens vredesverk efter sin tid i speglarnas fridfulla värld.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen
 2. +
 3. Vanderland : fjärde delen av krönikan om den femte konfluxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vanderland : fjärde delen av krönikan om den fe... av Erik Granström (inbunden).

Köp båda 2 för 216 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vredesverk : tredje delen av krönikan om den femte konfluxen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk fortsättning
  Johan Moberg, 18 juli 2019

  Granström fortsätter visa att han kan skriva bra karaktärer, en bra värld, och en bra historia, allt insvept i ett fantastiskt språk. Jag började läsa serien när det var tänkt att det skulle bli en trilogi, men aldrig känns något överflödigt. Det känns som att allt passar in i historien, och läsaren vill bara ta sig vidare, se vad som hända skall.

 2. Fantasy på hög nivå.
  Magnus Ståhl, 9 september 2015

  En mycket välskriven bok. Boken har ett bra tempo, språket är lätt läst och melodiskt. En väldigt bra berättelse, gamla rollspelare känner igen sig, samtidigt som den är nyskapande.

 3. Konfluxsviten fortsätter imponera
  Henke, 7 juni 2014

  Som tredje och näst sista delen i Konfluxsviten är Vredesverk en värdig uppföljare till de två tidigare böckerna Svavelvinter och Slaktare Små. Till skillnad från tidigare böcker så tycker jag historien nu står stadigt på egna ben och går alltmer ifrån de gamla äventyren (Drakar och Demoner) samtidigt som platsbeskrivningar och persongalleri blommar bortom förlagan. Bokens språk är fortsatt invecklat och genomtänkt vilket många gånger fick mig att dra på smilbanden och skratta för mig själv u... Läs hela recensionen

 4. Erik Granström har gjort det igen
  Martinus, 1 juni 2014

  Vredesverk är en strålande berättelse, på ett plan en episk fantasy, på ett annat en pikaresk skröna, på ett tredje en djuplodande filosofering kring verklighetens natur och människans väsen -- och alla dessa disparata plan verkar tillsammans för att skapa något som är större än summan av delarna. Personporträtten är engagerande -- en prestation i ett persongalleri värdigt Tolstoj -- och man lämnar en viss tråd både med beklagande över att den delen av skådespelet är förbi för tillfället och ... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk fortsättning
  Otto von Bismarck, 7 maj 2014

  Erik Granström överraskar igen, när man trott att man förstått hur handlingen kommer att gå mot den femte konfluxen så är allt annorlunda. Det enda som är negativt är att man måste nu vänta ett par år på den sista boken...

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Erik Granström