Tiden second hand : slutet för den röda människan (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Utopins röster
Antal sidor
672
Utgivningsdatum
2014-04-29
Förlag
Ersatz
Översättare
Kajsa Öberg Lindsten
Originaltitel
Vremja second hand
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Kma
ISBN
9789187219856
Tiden second hand : slutet för den röda människan (pocket)

Tiden second hand : slutet för den röda människan

(22 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2014-04-29
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
NOBELPRISET I LITTERATUR 2015

»Alla talar om Sovjetunionens fall, men vad ett imperiums sammanbrott egentligen innebär, det förmår bara en författare som Svetlana Aleksijevitj skildra. Hon ger röst åt dem som hamnade under hjulen i det postsovjetiska kaoset, och upp stiger en kör som hämtad ur antiken men scener na utspelar sig i dag, i det begynnande tjugohundratalet.«
Karl Schlögel

Sovjetunionen. Det började med drömmar om en ny människa, som skulle formas av de kommunistiska idéerna. I stället kom hon att präglas av krig, läger och umbäranden, men också av höga ideal och »vardagens socialism«. Hon levde i ett mäktigt imperium, älskat och fruktat världen över, men en dag bröt det samman och kvar blev sovjetmänniskan, som kastades ut i en osäker och obegriplig tillvaro där ett fåtal blev ofattbart rika och de flesta fattigare än någonsin.

I över tjugo år har Svetlana Aleksijevitj rest runt i de forna sovjetrepublikerna och sökt upp kvinnor och män med olika bakgrunder och erfarenheter. Hon har pratat med förlorarna - gästarbetare, barnhemsbarn, anhöriga till självmördare och många, många fler. Av dessa tusentals röster har hon skapat ett körverk om livet i den socialistiska utopin, om kaoset som följde och om det tilltagande politiska förtrycket av i dag.

»Tiden second hand« ingår i Utopins röster, ett unikt försök att beskriva den sovjetiska erfarenheten ur den lilla människans perspektiv.

Om »Kriget har inget kvinnligt ansikte«:

»En av vår tids viktigaste författare«
Anneli Jordahl

»Ett storslaget litterärt oratorium.
Dokumentärjournalistik som stor konst.«
Per Svensson

»Ett unikt konstverk i den stora ryska litterära traditionen.«
Ulrika Knutson
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tiden second hand : slutet för den röda människan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    Grace, 7 oktober 2014

    Om man är intresserad av Sovjetunionen, dess historia och dess fall men speciellt dess invånare, så är det här den ultimata boken. Människornas berättelser med deras egna ord. Jag tyckte att den var fantastisk och jag rekommenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Svetlana Aleksijevitj