Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Ett annat
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2013-05-24
Upplaga
1
Förlag
Karavan Förlag
Medarbetare
Svanberg, Daniel (foto)
Dimensioner
195 x 130 x 17 mm
Vikt
379 g
SAB
Nqaz San Francisco,917.3
ISBN
9789187239106
Ett annat San Francisco och norra Kalifornien (häftad)

Ett annat San Francisco och norra Kalifornien

(16 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2013-05-24

Slutsåld

Var hittar du San Franciscos bästa hamburgare? Och var gömmer sig San Franciscos minsta, men kanske viktigaste sevärdhet?

Ett annat San Francisco är en färgsprakande och inspirerande guide till San Francisco och norra Kalifornien. Här får du personliga och kunniga tips om allt som gömmer sig bortom traditionella turistmål som Golden Gate Bridge och ön Alcatraz.

Men författaren Daniel Svanberg tar sig även utanför staden. Läsaren får följa med till gömda stränder längs kusten norröver, till de solstekta slätterna i inlandet och till några av Kaliforniens vackraste statsparker. Missa inte denna första djuplodande guiden till San Francisco på svenska!

Daniel Svanberg har under flera år varit bosatt i San Francisco och Monterey. Här avslöjar han sina smultronställen och förklarar på ett lättsamt sätt varför Lonely Planet utsett San Francisco med omnejd till ett av de hetaste resmålen 2013. Daniel Svanberg är även författare till den uppskattade guiden Ett annat New York, som gavs ut hösten 2012.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ett annat San Francisco och norra Kalifornien. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Insiderns tips i SF
  Birgitta K, 10 oktober 2014

  En annorlunda guidebok full av tips till namngivna caféer, barer, restauranger och andra hak. Nästan ingen vägledning till den som vill veta något om San Franciscos historia och kultur, men en aktuell och annorlunda guide till framför allt ställen att äta och dricka på.

 2. Fantastisk bok om San Francisco
  C, 2 augusti 2014

  Detta är ingen bok för förstagångsbesökare i SF men om du redan sett Alcatraz, Golden Gate och Fisherman's Wharf och i tillägg älskar god mat och dryck, då är detta boken för dig!
  Vi åt och drack oss igenom denna bok under fyra härliga veckor i världens bästa stad. Det märks att Daniel Svanberg känner staden och området runt väldigt väl och här visar han oss det riktiga San Francisco, långt ifrån de vanliga turiststråken. Han guidar oss runt i olika stadsdelar och tipsar om utflyktsmål u... Läs hela recensionen

 3. Har varit i SF några gånger. Finfin stad med omnejd....
  Gert Hållén, 11 november 2013

  Har varit i SF några gånger. Finfin stad med omnejd. Tycker Daniel S inte får fram det i sin bok.

 4. Jag tyckte att det var alldeles för mycket information...
  Lena Klippvik, 3 oktober 2013

  Jag tyckte att det var alldeles för mycket information om matställen, hotell och shopping och alldeles för litet om sevärdheter och praktisk information. Boken vänder sig till en yngre publik i författarens ålder. Mycket litet information om författare, konstnärer m m som bott i Kalifornien, t.ex. Vilhelm Moberg.

  Vackra bilder i boken men innehållet visserligen annorlunda men alldeles för tunt.

 5. Vi har i många år rest i Californien och San Francisco...

  Vi har i många år rest i Californien och San Francisco är en av mina favoritstäder. Och denna bok ger verkligen rättvisa åt allt fantastiskt som finns där.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Daniel Svanberg

 • Magiska Amerika : Södern

  Daniel Svanberg

  Författaren Daniel Svanberg har bott i USA i många år, alltid i stora, livfulla och pulserande städer. I en svindlande resa genom den amerikanska södern försöker han ta reda på vad det riktiga USA är. Det där kaneldoftande, äppelpajssmakande, cowb...

 • Gruvdamen

  Daniel Svanberg

  När den hyllade författaren Bergdahl hittas död i sitt townhouse på Upper East Side i New York City rasar Jakob Jonssons värld samman. TV-producenten Jakob är Bergdahls enda arvinge och när han hittar ett gammalt ljudband på sin döda mentors vind ...

Bokvideo