Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Karavan reseguider
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2014-09-15
Upplaga
1
Förlag
Karavan Förlag
Dimensioner
194 x 125 x 20 mm
Vikt
366 g
SAB
Nfai.08
ISBN
9789187239335
Mitt Berlin (häftad)

Mitt Berlin

(15 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2014-09-15
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Berlin är ett resmål som aldrig upphör att fascinera. Det pampiga, tidlösa och historiska Berlin samsas med det bohemiska, konstnärliga och hippa. Mitt Berlin guidar dig till alla pärlor i Europas mest dynamiska huvudstad!

Varje decennium tycks ha en inofficiell kulturhuvudstad. En stad där allt tycks hända och dit alla tycks åka. En stad som aldrig sover, full av upplevelser och intryck, konst och kultur. En tummelplats för kreativitet och mest av allt. Detta epitet har under 2000-talet tillhört Berlin likt ingen annan.

Med hundratals trevliga barer, intressanta museum, mysiga caféer och ett nattliv som aldrig sover var går man då? I Berlin om någonstans behöver man en insiderguide för att verkligen komma staden in på huden. De stora monumenten och landmärkena är självklara attraktioner, men till Berlin kommer (och återkommer man gärna) för det annorlunda, roliga och speciella.

Svenska Berlinbon och journalisten Annamaria Olssons hjärta klappar hårt för Berlins mångfald och fantastiska kulturutbud. I Mitt Berlin har hon samlat sina allra bästa, galnaste och mest minnesvärda tips. Guiden är dessutom till brädden fylld med färgstarka foton och smarta kartor och illustrationer.

Annamaria Olsson (född 1984) är Berlinbo sedan över sex år tillbaka. Hon har pluggat politik, idéhistoria och tyska bland annat på anrika Humboldtuniversitetet. Sedan fem år tillbaka jobbar hon som frilansskribent och har publicerat längre reportage i bland annat Svenska Dagbladet, Expressen, ETC, Dagens Arena, Damernas Värld och Residence. Hon har även skrivit resereportage för samtliga stora svenska resetidningar.

Annamaria Olsson har också skrivit Sveriges största Berlinblogg för ELLE och RES i sammanlagt fyra år. När andan faller på anordnar hon inspirationsresor för svenska företag nyfikna på Berlin och Tyskland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mitt Berlin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Berlin

  Mycket bra guidebok jag har varit många gånger i Berlin och nästa gång tänker jag ge mig ut i förorterna med boken i handen

 2. Bästa Berlin-boken!
  Spårbarhet Nolla, 12 maj 2015

  Lätt den bästa guidebok till Berlin som skrivits, och jag har läst mer än tio olika Berlin-guideböcker! Förmedlar på ett bra sätt vad som är så speciellt med Berlin, och överraskar också med att har ett väldigt trevligt och läsvänligt språk.

 3. Äntligen uppdaterade tips om Berlin!
  Elin Aram, 6 januari 2015

  Personligt, kul, nyfiket perspektiv... Har som Berlinbo ett exemplar i bokhyllan för mina gäster. De andra guideböckerna har jag slängt.

 4. Den enda reseguiden för Berlins påriktigtguldkorn!
  Magnus Ivarsson, 26 december 2014

  Mitt Berlin inkluderar ett roligt urval av speciella platser, restauranger och klubbar över hela stan som garanterat inte finns i andra reseguider om Berlin. Annamaria har på ett underhållande och personligt sätt lyckats lyfta fram det bästa av stadens kända och okända hörn!

 5. Den perfekta guiden för den oturistiska turisten.
  Kerstin Nilsson, 5 december 2014

  Jag har genom åren läst många olika guideböcker om Berlin inför resor hit och även nu när jag bor här gillar jag att läsa nya guideböcker för att hitta tips om saker jag helt missat.
  Dom flesta måste jag säga är ganska tråkiga och förutsebara. Annamaria har verkligen lyckats fylla ett hål här.
  Mitt Berlin är välskriven och är väldigt matnyttig med dom bästa tipsen men även en rolig bok att läsa. Den går att läsa både som en direkt guidebok men också för att få möjlighet att se på Ber... Läs hela recensionen

 6. Mitt Berlin
  Patrik Östling, 5 november 2014

  Bra inspirerande bok skriven av person bosatt på resmålet. Bra tips på krogar, utflykts mål. Lättläst och inspirerande till att strosa runt i Berlin.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Annamaria Olsson

 • Möten i Berlin

  Annamaria Olsson

  Aktivisten och sociala entreprenören Annamaria Olsson träffar migranter från hela världen i ett Berlin i ständig förändring. "Idag är 18,4 procent av Berlins invånare födda utomlands och 31,4 procent har migrationsbakgrund. Otaliga etniska, kultur...

Bloggat om Mitt Berlin