Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2017-05-02
Upplaga
1
Förlag
Karavan Förlag
Dimensioner
194 x 128 x 17 mm
Vikt
368 g
SAB
Nnbb.08
ISBN
9789187239649
Mitt Kroatien : Istrien, Kvarner och Dalmatien (häftad)

Mitt Kroatien : Istrien, Kvarner och Dalmatien

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2017-05-02

Slutsåld

»Resejournalisten Elisabet Axås förkärlek till landet lyser igenom denna välskrivna guidebok ... Registret och ett läsarvänligt format gör boken lätt att använda. De kärnfulla texterna kompletteras genomgående med tilltalande färgfotografier (av vilka de flesta är tagna av författaren). Boken är en utmärkt reseguide för alla som vill upptäcka Kroatien.« Bibliotekstjänst

Vackra Kroatien lockar allt fler! Upptäck guldkornen med guiden Mitt Kroatien.


Istrien, Kvarner och Dalmatien längs Kroatiens kust är resmål som blir mer och mer populära och med all rätt. Här kan du uppleva storslagen natur, historiskt intressanta städer, vackra öar och kristallklart badvattnen. I den rikt illustrerade guiden Mitt Kroatien delar resejournalisten Elisabet Axås med sig av sina personliga favoriter och guldkorn i Kroatien.

I Mitt Kroatien läggs fokus på landets tre kustområden: Istrien, Kvarner och Dalmatien. Elisabet Axås guidar dig från norr till söder i bokens sju kapitel. Två av dem har fokus på städerna Dubrovnik och Split, båda med stadsdelar som är uppsatta på Unescos världsarvslista.

Här finns också tips om mindre orter, såsom Groznjan, den snart 1000 år gamla bergsstaden som bebotts av både venetianer och italienare innan den blomstrade upp som konstnärsstad under 1960-talet.

Varje kapitel innehåller massor med tips i kategorierna sevärdheter, restauranger, barer & kaféer och shopping. Kända attraktioner blandas med okända pärlor: promenera på Dubrovniks imponerande stadsmur, ta en paus från shoppingstråket i Pula och titta på en enastående mosaik som ligger gömd på en liten innergård eller besök den lilla staden Vrbnik på ön Krk och ät lokala specialiteter på restaurang Nadas terrass med utsikt mot havet.

Mitt Kroatien ingår i den populära serien Karavan reseguider.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mitt Kroatien : Istrien, Kvarner och Dalmatien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättviktigt
    Mats Hultman, 3 maj 2019

    Detta är en trevlig och välskriven guidebok som riktar sig till den ytliga turisten som vill ha tips på restauranger och shopping, men annars inte riktigt går på djupet. Är man intresserad av mer än att handla och äta finns det betydligt bättre reseguider.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elisabet Axås

  • Mitt Kroatien

    Elisabet Axås

    Vackra Kroatien lockar allt fler! Upptäck guldkornen med Mitt Kroatien. Istrien, Kvarner och Dalmatien längs Kroatiens kust är resmål som blir mer och mer populära, och det med all rätt. Här kan du uppleva storslagen natur, historiskt intressanta ...