Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Karavan puls
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-05-30
Upplaga
1
Förlag
Karavan Förlag
Medarbetare
Olsson, Annamaria (förf.) / Postrup, Morten (förf.) / Svensson, Per (förf.)
Dimensioner
210 x 133 x 15 mm
Vikt
337 g
SAB
Nfai.08
ISBN
9789187239663
Berlin : litteratur, currywurst, historia, film, klubb, konst, migration, kyrkogårdar (häftad)

Berlin : litteratur, currywurst, historia, film, klubb, konst, migration, kyrkogårdar

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-05-30
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Upptäck Berlin på djupet!

»Ett extremt välkommet inslag i reseskildringsmörkret, där så många surfar på ytan och så få vågar dyka ner därunder ... man skulle kunna tro att allt som är värt att veta om Berlin är sagt hundra gånger om. Ändå läser jag Berlinboken med höjda ögonbryn. Flera av kapitlen, välresearchade och utformade som personliga essäer, är inte bara fulla av en blandning av betydelsebärande detaljer och skojiga anekdoter, utan är också sköna läsupplevelser.« Per J Andersson (Vagabond) för Sydsvenskan

»I tema-essäer, alla intresseväckande och entusiastiska, presenterar de arkitektur, historia, konst, kultur, nöjen, mat och musik. Bland skribenterna finns författare, kulturjournalister, dagstidningsjournalister, en tidigare DN-korrespondent. Deras inblickar i den mångskiftande metropolen är spännande, välskrivna och mycket personligt hållna ... Uttrycksfulla svartvita foton fångar stadens själ. Varje avsnitt innehåller adresser till de presenterade platserna och ett utförligt register avslutar den mycket njutbara guiden.« Bibliotekstjänst


Hur lär man känna en stad? Genom att bocka av sevärdheter? Genom att testa restauranger, barer och shopping? Eller genom att stanna upp, ta plats på ett café och diskret betrakta stadens gatuliv?

Att resa handlar idag inte bara om att ta sig från en plats till en annan. Vi reser för att inspireras, för att upptäcka och få nya aha-upplevelser. Vi vill inte sticka ut som turister, utan snarare smälta in och ta del av det lokala livet.

Serien Karavan puls är böckerna för 2010-talets resenär! Här bjuds vi in att upptäcka Berlin på djupet. I boken delar ett urval svenska skribenter med sig av fascinationen för sin favoritstad Berlin, den plats som påverkat dem på djupet och i själen. Texterna ger såväl fördjupning och eftertanke som smittande entusiasm och upptäckarlusta.

Boken Berlin: puls ger spännande inblickar i stadens rika utbud, vad gäller arkitektur, litteratur, historia, kultur, nöje, mat, konst, sport och musik. Karavan puls önskar trevlig resa vare sig den sker på plats i staden eller hemma i fåtöljen!

Medverkande skribenter:

Per Svensson

Arvid Jurjaks

Margareta Flygt

Daniel Rydén

Jan Lewenhagen

Malin Krutmeijer

Annamaria Olsson

Morten Postrup
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Berlin : litteratur, currywurst, historia, film, klubb, konst, migration, kyrkogårdar
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »