Bildberättelser från Afghanistan (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2012-12-21
Förlag
GML Förlag
Dimensioner
210 x 295 x 13 mm
Vikt
680 g
ISBN
9789187247194
Bildberättelser från Afghanistan (storpocket)

Bildberättelser från Afghanistan

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2012-12-21
389
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Bildberättelser från AFGHANISTAN Afghanistan är ett fantastiskt och märkvärdigt land. Inte likt något annat. Den som har varit där har alltid något tänkvärt att berätta. Naturen beskrivs ofta som vacker och karg, landskapet som vilt och storslaget.
Afghanernas vänlighet och gästfrihet liksom deras stolthet och självkänsla är omvittnad. Men den afghanska kulturen är svår att förstå.
Referenspunkterna är få. Mycket är främmande: familjestrukturen, kvinnosynen, religionen, hedersbegreppen, beväpningen, fattigdomen, otryggheten.
Bildberättelser från AFGHANISTAN skildrar människor och natur i norra delen av landet. Intryck och iakttagelser vävs samman med fakta och funderingar. Bild och text förenas i korta berättelser om vardagslivet, de gästfria och vänliga invånarna, landskapets skönhet och landets uråldriga historia. I bakgrunden finns kriget, den långa ofreden som aldrig verkar ta slut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bildberättelser från Afghanistan
 2. +
 3. Promenader i Anacapri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Promenader i Anacapri av Bo Lambert (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bildberättelser från Afghanistan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiska bilder
  Margareta Juhlin, 12 februari 2019

  Bildberättelser från Afghanistan är en fantastiskt fin bok. Fina färgbilder som ger en rättvis bild av landet. Texten är skriven på ett nästan lyriskt sätt, som gör att man njuter både av bild och text. Kan rekommendera denna bok för den som är intresserad av Afghanistan.
  Det enda negativa är att bindningen är dålig vilket gör att sidorna ibland lossnar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bo Lambert

 • Strövtåg i Malaga

  Bo Lambert

  Detta är en bok om Malaga, staden som poeten och nobelpristagaren Vicente Aleixandre kallade Ciudad del Paraiso. En bok om stadens många sevärdheter och sköna utflyktsmål. En vägledning för förstagångsbesökaren, en blädderbok för återvändaren. En ...

 • Promenader i Anacapri

  Bo Lambert

  Capri, den vackra och mytomspunna medelhavsön i Neapelbukten, har varit ett av Europas främsta turistmål i snart tvåhundra år. Anacapri är den mindre exploaterade och mera genuina delen av ön, belägen på en högplatå väster om Monte Solaromassivet....