Dimbankar (storpocket)
Fler böcker inom
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2015-02-15
Förlag
GML-förlag
Dimensioner
208 x 133 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Hc
ISBN
9789187247934
Dimbankar (storpocket)

Dimbankar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Storpocket Svenska, 2015-02-15
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En expropriation av Krabbetorp hotar och vållar split och söndring inom ägarfamiljen. Kommunen kommer i centrum för hela landets uppmärksamhet när Alliansens fyra partiledare utsätts för skottlossning efter ett valmöte på Busstorget i Torsås. Den lokale polischefen, kommissarie Olsson, ställs inför svåra utmaningar men hjälps i hemlighet på traven av den revolutionärt sinnade journalisten Vendela Karlsson, redaktör för tidskriften Folkets Röst i Stockholm.
***
Om Måns Ripas bok "Varggropen" skrev BTJ (Bengt Källén)
"--- Skrönan är klart underhållande och spännande med trovärdiga skildringar av de inblandade personerna. Språket är vårdat, karikatyrerna av
kommunpolitikerna roliga, kanske till och med tänkbara. Jag tycker nog att detta är den bästa av de tre böckerna i trilogin."
Om samma bok skrev John-Henri Holmberg i Sydsvenskan
"--- Komplikationerna är otaliga och Varggropen avviker från den klassiska skrönans fryntlighet genom att väja varken för blodiga mord eller brutala
uppgörelser. Men det går inte att missta sig på berättarglädjen i den, småspännande är det, och bitvis originellt, samtidigt som det finns humor och satir i skildringarna av lokalpolitikernas absurda förhoppningar och självgoda enfald. Varggropen är med andra ord en inte oäven svensk kriminalroman, ovanligt fri från pretentioner på att vara vare sig finlitteratur eller samhällsanalys."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dimbankar
  2. +
  3. Torsåskuppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Torsåskuppen av Måns Ripa (storpocket).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dimbankar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Nya trivsamma ruskigheter från Torsås med omnejd
    Carl-Otto Beckvid, 9 april 2015

    Ännu en spännande, underhållande och omisskännligt humoristiskt och trevligt skriven kriminalhistoria utspelande sig i Torsås med omnejd. Måns Ripa har ännu en gång lyckats på ett förträffligt sätt. Det är trevligt att få återknyta bekantskaperna med den radikala Vendela Karlsson, som avancerat till tidskriftsredaktör, poliskommissarien Karl Olsson, som inte avancerat, samt advokaten Brodén. Man hoppas att Måns Ripa förbereder nya framträdanden för dessa i regionen när dimman lättat.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dimbankar