Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2012-08-28
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187263040
Kalla kriget (e-bok)

Kalla kriget E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-08-28

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kunniga journalisten Björn Kumm om kalla kriget!

Snart har det gått två årtionden sedan det kalla kriget upphörde. Berlinmurens dramatiska fall och Sovjetunionens kollaps markerar slutet på den period som efter andra världskriget kom att prägla senare hälften av 1900-talet. Det var en tid då skräcken för ett tredje världskrig hemsökte mänskligheten på ett sätt som nu nästan är bortglömt.

Björn Kumm beskriver det kalla krigets motsättningar och många paradoxer. Berlinmuren, som chockade världen när den byggdes 1961, hälsades trots allt med lättnad av USA:s president John F Kennedy. Med muren avtog krigsriskerna i Europa. Däremot fick terrorbalansen mellan supermakterna USA och Sovjetunionen våldsamma urladdningar i andra delar av världen, däribland Korea, Vietnam, södra Afrika, Centralamerika och Afghanistan, men även Sverige drogs med när en svensk DC 3-a försvann över Östersjön 1952 och en sovjetisk ubåt gick på grund i Blekinge skärgård 1981.

Björn Kumm (f. 1938) är skribent och journalist, känd från radions P1. Han har tidigare gett ut ett flertal böcker, däribland "Terrorismens historia", "Tito" och "Fidel Castro" (Historiska Media).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kumm Björn