Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
611
Utgivningsdatum
2012-07-23
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187263057
Karl X Gustav (e-bok)

Karl X Gustav E-bok

En biografi

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-07-23

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den första riktiga biografin över en av Sveriges mest spännande kungar!

Karl X Gustav satte djupa avtryck i Sveriges historia, framförallt genom att erövra Skåne. Han levde också ett oerhört händelserikt liv, där tåget över Bält bara är ett av många dramatiska inslag. Den episoden är välkänd, men hur många känner till Karl Gustavs intrigfyllda väg till den svenska tronen eller hans äventyrliga tillvaro i Tyskland och Frankrike på 1640-talet?

Ingen svensk kung har, vare sig förr eller senare, härskat över ett så stort välde som Karl X Gustav gjorde år 1658. Som son till en invandrad tysk småfurste och Karl IX:s dotter Katarina hade Karl Gustav när han föddes år 1622 ingen arvsrätt till den svenska kronan. Uppväxten präglades av föräldrarnas kamp för att ändå ge honom en plats i tronföljden, helst genom ett äktenskap med kusinen Kristina. Något sådant kom aldrig till stånd. Istället var det drottning Kristinas abdikation som så småningom gjorde Karl Gustav till kung.

Björn Asker har skrivit den första riktiga biografin över en av Sveriges mest spännande kungar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Asker Björn

  • Hovet

    Asker Björn

    Har kungliga hovet genom tiderna varit ett viktigt maktcentrum? Eller bara en miljö befolkad av sysslolösa hovmän och hovdamer? Helt klart har hovet alltid varit en myllrande social arena, med plats för såväl adelsmän som pigor. Men vad har kungah...