Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2012-11-22
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187263781
Döden i Rom (e-bok)

Döden i Rom (e-bok)

En annorlunda historisk guide till den eviga staden

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-11-22
134
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
En historisk guide till den eviga staden.

Döden i Rom är både en guidebok till Roms dödsmonument och en historiebok i det annorlunda och spännande ämnesvalet döden.
Boken är kronologiskt ordnad och spänner över tidsepokerna antiken, medeltiden, barocken, romantiken och modern tid. Den röda tråden är självklart döden. Andra återkommande teman är avrättningar, begravningsritualer och dödsmonument.

Med döden som guide gör Maud Webster nedslag i varje epok och berättar om särskilda monument, martyrer, konstnärer och platser. Resan börjar i antikens gladiatorspel, där döden i allra högsta grad var offentlig. Under medeltiden, när kristendomen fått grepp om Roms invånare, bidrog det till en ny syn på döden. De vanligaste gravarna var katakomber under marken, ofta begravdes tusentals i samma tunnelsystem. Barocken kännetecknades av en hög dödlighet, av dödsstraff och avrättningar som var minst lika blodiga som morden. I samband med franska revolutionen kom giljotinen till Rom och halshuggning blev snart den generella avrättningsmetoden. Ungefär samtidigt gjorde romantiken entré dödsföreställningarna förskönades, nu längtade man bort i tid och rum.

Döden i Rom avslutas med en lista på kyrkor, katakomber och museer. Allt är rikligt illustrerat med foton och kartor, som tydligt visar vägen till platserna. Och har man inte varit i Rom tidigare, blir man definitivt lockad att åka dit!

Maud Webster arbetar som översättare, utbildare och skribent. Hon har tidigare gett ut böckerna Maffians värld (2003) och Roms vatten (2005) på Historiska Media.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Webster Maud

  • Maffians värld

    Webster Maud

    Detta är den ultimata skildringen av maffians historia, kultur och dess inverkan på den syditalienska vardagen! Maffian har sina rötter i medeltiden, men det var först under 1900-talet som de lokala maffiorna i all hemlighet blev en enhetlig organ...

  • Banditer

    Webster Maud

    "Spännande rövarhistoria med romantiska drag." Svenska Dagbladet På Sicilien, Korsika och Sardinen har det genom åren spelats upp fruktansvärda scener när människor tagit rättvisan i egna händer för att utkräva hämnd eller upprätthålla sin heder, ...

Bloggat om Döden i Rom