Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2012-12-20
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789187263828
Stockholm som spioncentral (e-bok)

Stockholm som spioncentral E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-12-20

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Här kartlägger Wilhelm Agrell Stockholm som europeisk spioncentral under andra världskriget. Han gör som spionerna gjort, han lägger pussel. Agrell för samman fakta från olika källor, och fram träder en bild av Stockholm som ett internationellt spionnäste. Stockholms betydelse bevisas väl av att amerikanska legationen ökade sin personal från från tio till fyrahundra på fyra år.

Spionerna spionerade på Sverige, men ännu mer på varandra, ibland spionerade de på sig själva. De sovjetiska spionerna bevakade till exempel sin ambassadör Alexandra Kollontaj, och norrmännen kan ha dödat en misstänkt spion bland sina egna män på Östermalm.

Det har gått drygt 60 år sedan andra världskriget tog slut. Sedan dess har flera arkiv öppnats, dimmorna lättat, och bilden av förhållandena har klarnat.

Det är en märklig och intressant promenad den så kunnige konfliktforskaren Wilhelm Agrell tar oss med på. Naturligtvis kan vi följa honom både på kartan och i nytagna bilder av de olika "tillhållen".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agrell Wilhelm

  • Sprickor i järnridån

    Agrell Wilhelm

    Unika inblickar i Sveriges spionage under kalla kriget Kalla kriget framstår alltmer som en viktig epok i svensk historia ? inte minst när det gäller bilden av säkerhetspolitiken. Samtidigt har det saknats en översiktlig skildring av den svenska u...

  • U 137 och ubåtskrisen

    Agrell Wilhelm

    Kvällen den 27 oktober 1981 går den sovjetiska ubåten U 137 på grund i Karlskrona skärgård. Dagen efter briserar den uppseendeväckande nyheten med full kraft i världens medier. Hur var detta det möjligt? Vem bär ansvaret? Och hur ska händelsen nu ...