En islamisk deklaration om rättigheter : baserad på den heliga Koranen och habither (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
125
Utgivningsdatum
2018-09-10
Upplaga
1
Förlag
Imam Ali Islamic Center
Översättare
Jacob Ibrahim
Medarbetare
Shahriary, Majid (form)
SAB
Cmdd
ISBN
9789187265440
En islamisk deklaration om rättigheter : baserad på den heliga Koranen och habither (inbunden)

En islamisk deklaration om rättigheter : baserad på den heliga Koranen och habither

Inbunden,  Svenska, 2018-09-10
137

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är ett urval ur de rättigheter som shiamuslimernas fjärde Utvalde Imamen, al-Sadjad (fvmh), förmedlade till människorna för ca 1400 år sedan. Observerandet av andras rättigheter visas därmed vara av stor betydelse för muslimer. Människan har olika former av plikter och ansvar att utföra, vilka de viktigaste av dem redovisats i denna bok. Imamen (fvmh) börjar med att tala om Guds främsta rättighet, sedan om själens, kroppens, speciella handlingars och till slut om andra individers rättigheter. Hela deklarationen nämns med olika återberättare, med nästan identiska innehåll, bl.a. i två av Sheikh al-Sadooqs främsta böcker. Nämligen "al-Khisaal" och "Man la yah-dharoho al-Faqih".

Förutom åkallelser, korta uttalanden och brev är Imam Sadjads (fvmh) Deklaration om Rättigheter (Risalat al-Hoqooq) det enda verket som attribueras till honom. Imamens uttalanden baseras på den Heliga Koranen och profetiska traditioner.

Imam Sadjad heter egentligen Ali och är son till den tredje utvalde Imamen Hussein, som i sin tur är son till den första utvalde Imamen Ali och hans fru som var profetens dotter, Fatima Zahra, (fvmd). Imam Sadjad föddes år 38 e.h. (år 659 e. Kr.) i Medina, staden där Profeten Muhammed (Gvhf) är begravd. Enligt shiamuslimer var han utvald av Gud, som en av de 12 utvalda Imamerna för att leda den muslimska gemenskapen inom både de andliga och de världsliga aspekterna av livet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En islamisk deklaration om rättigheter : baserad på den heliga Koranen och habither
  2. +
  3. Innan jag dör vill jag förstå varför jag ödslade så mycket tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan jag dör vill jag förstå varför jag ödslad... av Sofia Sivertsdotter (häftad).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »