Den ljusnande framtid är vår (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Svensson, Mikael (foto)
Dimensioner
277 x 243 x 20 mm
Vikt
1284 g
SAB
Uh(yb)
ISBN
9789187283130
Den ljusnande framtid är vår (inbunden)

Den ljusnande framtid är vår

Inbunden Svenska, 2014-09-24

Slutsåld

Med vilken rätt tar vår generation sig privilegiet att förbruka ändliga resurser på våra barns och barnbarns bekostnad?
Det är så vi gör idag. Utvecklingen är ohållbar. Utmaningarna vi möter är komplexa och svårgripbara: Hur ska vi kunna hantera social oro, klimathotet, försurning, biologisk utarmning, ohälsa och naturkatastrofer samtidigt, i vår nya värld av globalisering, urbanisering och finansiella kriser?
Människan har dock en enastående förmåga att möta påfrestningar, hot och katastrofer. Även om vi har en lång väg kvar att gå finns det idag goda exempel på lokalt ledarskap, på eldsjälar, på innovativa lösningar, på helhetstänkande och en förståelse för hur framtidens komplexa utmaningar ska hanteras.

Den ljusnande framtid är vår är realistisk och faktamässig med en trotsig underton: trots hoten finns plats för hopp, för välgrundad framtidstro. Det är trots allt möjligt att skapa en hållbar värld.
Boken vill lyfta fram inspirerande exempel, lyfta fram människans centrala roll i jordens utveckling. Författarna vill åskådliggöra det personliga, det lokala, det stora i det lilla, ledarskapets avgörande betydelse för framtiden.
Detta är en bok om att bryta uppgivenheten, den uppgivenhet som riskerar att leda till passivitet, till populism och konflikter.
Den ljusnande framtid är trots allt vår!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den ljusnande framtid är vår