Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2013-11-25
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Dimensioner
257 x 200 x 20 mm
Vikt
922 g
SAB
Hc(s)
ISBN
9789187283239
Tusen tankar om träd : en antologi som växer (inbunden)

Tusen tankar om träd : en antologi som växer

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2013-11-25
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast måndag 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Träd kan vara skillnaden på liv och död. Storpolitik, makt och bekymmer.

Och föremål för hyllningar, sånger och kärlek. Det vet Rosita Pedro som föddes i ett träd. Brandmannen Thom som med nöd och näppe överlevde stormen Gudrun.

Eller skådespelaren Johannes Brost som stod upp mot lag och polis för att rädda almarna i Kungsträdgården.

I Tusen tankar om träd möter du deras och nära 100 andra berättelser om träd. Några av landets mest folkkära författare, poeter, skådespelare och artister medverkar med sina bästa trädtexter. Till exempel Katarina Frostenson, Babben Larsson, Theodor Kallifatides, Lill Lindfors, Daniel Boyacioglu, Annika Thor, Sara Mannheimer, Cilla Naumann, Jonas Modig, Birgitta Lillpers, Thomas Tidholm, Magnus William-Olsson, Gunilla Linn Persson och Eva-Stina Byggmästar.

Trädantologin är också rik på bilder och illustrationer av träd.
Bland annat medverkar Karin Mamma Andersson, Jockum Nordström och fotografen Edward Echwalu som tagit bilder för såväl Reuters som Vi-skogen i hemlandet Uganda. I Tusen tankar om träd debuterar även andra personer som författare. Människor från hela landet och i alla åldrar som har bidragit med alltifrån stillsamma trädhaiku till dramatiska berättelser om sina första klätterträd.

Veronika Eriksson, världsmästarinna i trädklättring, beskriver känslan av att sitta i toppen av ett träd och se ut över världen. Torsten Ungsäter berättar om sin speciella relation till Sveriges äldsta träd.

Jens Lagneholm avslöjar hur han överlevde 12 dagar i de jämtländska skogarna sedan han gått vilse. Och elvaåriga Linnéa Eriksson skriver en novell om aspträdet Allan och hans halsduk. Med svenska folkets hjälp har Vi-skogen planterat över 100 miljoner träd i Afrika sedan starten 1983. Nu har organisationen tagit nära 100 personer från Sverige och världen till hjälp för att skapa en unik antologi som rymmer tusentals åsikter, idéer, minnen och betraktelser om en av jordens viktigaste beståndsdelar - träd.

En kärleksförklaring till skogen och ett tack till alla som hjälper till att plantera träd och hjälpa människor att ta sig ur fattigdom i östra Afrika. För varje bok planteras minst ett nytt träd i Vi-skogen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tusen tankar om träd : en antologi som växer
  2. +
  3. Den lilla trädgårdsmästaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lilla trädgårdsmästaren av Emily Hughes (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tusen tankar om träd : en antologi som växer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket aktuell, läsvänlig och trevligt illustrerad....
    Sune Bertil Karlsson, 13 januari 2014

    Mycket aktuell, läsvänlig och trevligt illustrerad. Väcker intresse och borde öka engagemanget för att stödja trädplanteringen i Afrika. Bra initiativ!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Tusen tankar om träd : en antologi som växer