Om du har vägarna förbi : en bilresa bland anslagstavlor i Norrland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-02-21
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Sjödelius, Johan (form) / Sedell, Maria (foto) / Ekegren, Staffan (foto)
Dimensioner
240 x 200 x 25 mm
Vikt
1043 g
SAB
Ncc .07
ISBN
9789187283246
Om du har vägarna förbi : en bilresa bland anslagstavlor i Norrland (inbunden)

Om du har vägarna förbi : en bilresa bland anslagstavlor i Norrland

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-02-21
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Vad döljer sig bakom alla lappar på anslagstavlorna? Är det bara ett sätt att annonsera något viktigt, eller kan det vara något mer...?
Vare sig vi talar om en levande eller om döende landsbygd är anslagstavlan dess kanske starkaste uttryck. Den samlar upp vad som händer i en bygd, trots att internet kommunicerar snabbare. Ofta är den uppställd i närheten av bygdens affär. När affären läggs ner står anslagstavlan kvar, den behöver ingen affärsverksamhet. Den finns där människor finns, som behöver ett centrum, för samtal.
Anslagstavlan når alla. Mångfalden är slående, både till innehåll och utseende. En del har högre estetiska värden, andra mindre, men kan vara desto mer uttrycksfulla. Och bakom dessa meddelanden visar sig en rikedom av människor med mer eller mindre sällsamma öden.

Sommaren 2012 med trangiakök och takbox reste, sov, åt och levde Staffan och Maria i en 23 år gammal Volvo Kombi, ett färdsätt som möjliggjorde att komma människor och bygder nära. Resan innebar en dokumentation av anslagstavlor utomhus på 114 platser. Där har de fotograferat av anslagstavlan i dess helhet, i miljö, plus tagit närbilder av meddelanden, budskap, affischer som de ansett vara speciella på ett eller annat sätt. Samtidigt mötte de människor, som blev intervjuade.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om du har vägarna förbi : en bilresa bland anslagstavlor i Norrland
  2. +
  3. Road trip : USA:s bästa bilresor från Alaska till Louisiana

De som köpt den här boken har ofta också köpt Road trip : USA:s bästa bilresor från Alaska ti... av Fredrik Brändström, Tobias Bestelid (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Om du har vägarna förbi : en bilresa bland anslagstavlor i Norrland. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En lite annorlunda betraktelse av Norrland.
    Hasse, 22 september 2014

    Lite udda motiv men jag kan ändå starkt rekommendera denna bok. Trevligt med nya uppslag och bra foto som gör denna dokumentär mycket fängslande. Skrivs ej sönder utan bilderna säger det mesta. Servicen kring leveransen är jag också mycket nöjd med.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Om du har vägarna förbi : en bilresa blan...