Dalälven : från fjäll till fjärd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-06-25
Upplaga
1
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Mannberg, Maria (form) / Svensson, Mikael (foto)
Dimensioner
275 x 245 x 25 mm
Vikt
1841 g
SAB
Ncafz Dalälven
ISBN
9789187283390
Dalälven : från fjäll till fjärd (inbunden)

Dalälven : från fjäll till fjärd

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2014-06-25
185
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Låt dig förföras av Dalälven - vattendraget som personifierar Dalarna men även når utanför landskapets gränser. Med vattendroppen som följeslagare möter vi förtrollande fall, lugna lopp, nationalparkers myckenhet och fjärdar fulla av liv.
Vi möter också bilden av det svenska, i alla fall schablonbilden och turistens önskedröm. Klasar av faluröda stugor, kurbits i kubik och en massa midsommarstänger. Allt medan Vasaloppsspåret smälter för att ge fart till Vansbrosimningen.
Många har lockats att vandra stigarna och fler kommer efter. Fotspår efter Dalaresenärer som botanikern Carl von Linné och hembygdsforskaren Karl-Erik Forsslund är djupa.
Men vad visste Linné om isklättring i Trängslet medan han räknade kronblad vid foten av Hykjeberg? Borde Forsslund ha ägnat mer tid åt att finna Dalälvens källa, istället för att som besatt uppteckna gamla konamn och ännu äldre härbren?
Följ med på en uppdaterad upptäcktsfärd en naturskildring med kulturella smakprov utmed vattnets fängslande färd från fjäll till fjärd.

För verkets bilder svarar Mikael Svensson - en fjällälskande fotograf med medlemskap i Naturfotograferna. På konstant jakt efter perfekt ljus och aldrig lättande dimma, har han denna gång utforskat Dalälvens skattgömma. Bland tidigare fotoböcker märks Nordens längsta vattendrag och Nordiskt ljus.

Bakom orden står Jan-Olov Moberg - en vattnets tjänare som blandar skrivardrömmar med översvämningsrisker och undervisning. Detta växelbruk med vattnet i centrum har nu tagit honom med på en Dalaresa full av upptäckarglädje. Han har tidigare skrivit boken Nordens längsta vattendrag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dalälven : från fjäll till fjärd
  2. +
  3. Den siste bonden på Tämmesboda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste bonden på Tämmesboda av Lars-Olof Hallberg (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dalälven : från fjäll till fjärd